Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:00:34

Чернігівська міська лікарня №2 отримала ще один апарат ШВЛ від благодійників

08.05.2020   10:49Агенцiя

Чернігівська міська лікарня №2 отримала ще один новий апарат штучної вентиляції легень. Він вже встановлений в інфекційному відділенні цього медичного закладу.

Обладнання придбала для Чернігова компанієя AB InBev Efes Ukraine, якій належить Чернігівський пивкомбінат. Як повідомляється на офіційному сайті компанії, апарати штучної вентиляції легень нею закуплені для лікарень у всіх трьох її містах, де розташовані її виробництва ― Харкові, Чернігові та Миколаєві.

Новий апарат ШВЛ мобільний, призначений в т. ч. для штучної вентиляції легень при транспортуванні важких хворих з одного приміщення до іншого.

Таким чином, у міських лікарнях Чернігова загалом вже 38 апаратів ШВЛ.

«Коронавірус став для світу справжнім викликом. Зараз принцип нашої компанії «Об'єднувати людей, щоб зробити світ кращим» особливо актуальний, адже тільки разом ми зможемо подолати це випробування. У такій складній ситуації найголовніше ― підтримувати тих, хто навколо, і піклуватися про них», ― коментує Дмитро Шпаков, президент компанії AB InBev Efes, на офіційному сайті компанії.

Головний лікар Чернігівської міської лікарні №2 Володимир Фаль щиро подякував за нове устаткування та зазначив, що лікарі взяли до уваги досвід колег з інших країн та в умовах сьогодення діють на випередження. Адже новий вірус COVID-19 приводить до швидкого перенаповнення реанімаційних відділень у країнах, де фіксується пік епідемії. За таких умов кожен потенційний апарат і штучна вентиляція легенів у медичних установах – це врятоване життя.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини