Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:21:43

У "Міжрічинському" обстежують території, постраждалі внаслідок пожежі

07.05.2020   11:04Агенцiя

У квітні сталася масштабна пожежа на території регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», яка охопила біля 250 гектарів лісових та лугових масивів. Причина – необережне поводження з вогнем та людська недбалість під час випалювання сухої трави і сміття. Добре, що вогнем не пошкоджена заповідна зона «Бондарівське болото».

Щоденно до гасіння залучалося понад 80 рятувальників особового складу та 29 одиниць спецтехніки Управління ДСНС України у Чернігівській області. Так, авіацією спеціального авіаційного загону ДСНС України міста Ніжин здійснено 23 скиди води загальною масою  близько 100 тонн. Крім того, до боротьби з вогнем активно долучалися представники служби державної охорони комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський».

Наразі працівниками комунального закладу здійснюється обстеження постраждалих внаслідок пожежі ділянок та проводиться роз’яснювальна робота з місцевим населенням стосовно дотримання правил поведінки в екосистемах. Найближчим часом на території парку планується оновити, виготовити та встановити інформаційно-охоронні знаки.

Також після проведення комісійного обстеження лісових насаджень території парку фахівцями державного підприємства «Остерський військовий лісгосп» та «РЛП «Міжрічинський» визначатимуться та вживатимуться спільні заходи з поліпшення санітарного стану і відновлення парку.

Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА разом з представниками природоохоронних служб ще раз наголошує на обов’язковості дотримання вимог протипожежної безпеки. Особливу увагу звертаємо на недопущення паління трави і відходів, розведення вогнищ на територіях об’єктів природно-заповідного фонду.

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.