Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:15:12

Спаринг-партнерські ШБУ вчергове розіграли ремонт доріг на 103 мільйони

09.04.2020   15:21Агенцiя

17 березня ТОВ «Шляхо-Будівельне управління № 14» підписало договір на поточний середній ремонт об’єктів вулично-дорожньої мережі в м. Чернігів вартістю 103,45 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро». Замовником виступило Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради.

Єдиним конкурентом на тендері було київське ТОВ «ШБУ-77». На аукціоні компанії не конкурували між собою, а остаточна ціна компанії-переможця лише на 0,01% менша від очікуваної вартості.

Компанії «ШБУ-77» та «ШБУ № 14» за останні три роки розіграли між собою тендери «Укравтодору» на 1,7 млрд грн. При цьому «Шляхо-будівельне управління № 14» виграє усі тендери на Чернігівщині, а  «ШБУ-77»  —   на Закарпатті.

На торгах між собою фірми якщо і знижують ціну, то мінімально – менше відсотка. Але якщо на тендери приходять інші конкуренти, спаринг-партнерам допомагає «Укравтодор». Наприклад, рік тому на тендері Закарпатської Служби автодоріг по ремонту траси Н-09 Мукачеве-Львів очікуваною вартістю 433 млн грн один з конкурентів – ТОВ «Техно-буд-центр» запропонував зробити ремонт із великою знижкою – за 295 млн грн, тобто майже на 150 мільйонів нижче очікуваної ціни. При таких цифрах тендерні партнери теж опустились на 50 мільйонів: до 380 млн грн. Замовник таки відхилив найнижчу пропозицію «Техно-буд-центру» за формальними ознаками – за прострочену на кілька днів довідку з МВС про несудимість, і уклав угоду з «ШБУ-77» вартістю 380 млн грн. Детальніше про це  —   у замітці Відтінки картелю: «ШБУ-77» та «ШБУ-14».

На Чернігівщині із конкурентами спаринг-партнерів розбиралися за схожою схемою.  Служба автомобільних доріг у Чернігівській області у січні оголосила три тендери на експлуатаційне утримання місцевих доріг на загальну суму 127 млн грн. В усіх випадках, окрім «ШБУ-77» та «ШБУ №14» на тендери подали заявки ще по 3-4 компанії. Однак «укравтодорівці» не допустили до торгів усіх конкурентів пари ШБУ.

Власником ТОВ «ШБУ-77»  є киянин Андрій Білоус – менеджер будівельного холдингу кремлівського олігарха Олега Дерипаски.

Бенефіціар «ШБУ №14»  —    місцевий бізнесмен Костянтин Будьонний – бізнес-партнер найвідомішого будівельника Чернігівщини Владислава Атрошенка.

http://nashigroshi.org/2020/03/24/sparynh-partners-ki-shbu-vcherhove-rozihraly-remont-dorih-na-103-mil-yony/

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.