Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:31:44

У Чернігові спростили механізм впровадження заходів з енергоефективності у багатоквартирних будинках ОСББ

31.01.2020   10:08Агенцiя

Чернігів має намір термомодернізувати багатоквартирні будинки, у яких створені ОСББ, у рамках Програми Державної установи «Фонд енергоефективності».

30 січня на засіданні 50-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання депутати погодили зміни та доповнення до Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2020 роки. «За» це рішення депутати проголосували одноголосно.

Як уже повідомлялося, запропоновані зміни дозволяють спростити механізм участі ОСББ Чернігова у державній програмі, яка передбачає впровадження заходів з енергоефективності.

Згідно з прийнятим рішенням міської ради проведення технічного переоснащення інженерних систем та/або капітального ремонту огороджувальних конструкцій з їх утепленням здійснюватиметься комунальним підприємством «Новозаводське» міськради відповідно до укладених з ОСББ договорів за визначеною формою.

Проведення попереднього енергетичного аудиту у багатоквартирних будинках ОСББ, розробка проєктної документації на технічне переоснащення інженерних систем та/або капітальний ремонт огороджувальних конструкцій з їх утепленням та забезпечення проходження експертизи проєктної документації здійснюватиметься за кошти міського бюджету.

Для впровадження заходів з енергоефективності ОСББ необхідно надати до комунального підприємства заявку та рішення загальних зборів ОСББ щодо участі у Програмі Фонду, надання повноважень КП «Новозаводське» на вчинення дій в інтересах ОСББ, а також надання згоди на відшкодування інших заходів у порядку та на умовах, визначених Програмою Фонду та Грантовим договором.

Крім того, рішенням міськради збільшений обсяг фінансування за міською Програмою на 7,8 млн грн. Таким чином, загальний обсяг коштів міського бюджету, необхідних для реалізації цієї Програми, становитиме 46,185 млн грн.

Прес-служба Чернігівської міської ради


 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини