Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:05:54

Інвалід – не означає непрацездатний…

29.11.2019   13:41Агенцiя

А у багатьох випадках громадяни з інвалідністю демонструють неабияку активність при пошуку роботи, - говорять у службі зайнятості. Аби стати конкурентоспроможними на ринку праці, вони нерідко погоджуються змінити професію чи підвищити кваліфікацію, і навіть працювати не за місцем свого проживання. Наша розповідь саме про таких людей.

Чимало професій на своєму віку довелося «приміряти» Валентину Алексієнко з Ріпкинського району. Та він жодним чином не шкодує, адже завдяки цьому був при ділі та мав спілкування в соціумі. Говорить, що на селі непросто знайти  роботу. Щастить тим, хто має бажання працювати та наполегливо йде до поставленої мети. Зокрема, чоловік, маючи інвалідність по зору, аби бути затребуваним,  змінив не одну професію - був машиністом машин для видобування і перероблення фрезерного торфу, монтером колії, водієм, слюсарем з експлуатації газового устаткування, підсобним робітником, охоронником, опалювачем. І сьогодні, пройшовши за направленням служби зайнятості курси підвищення кваліфікації, працює машиністом (кочегаром) котельні Новояриловицької загальноосвітньої школи, адже вчився з гарантією працевлаштування.

А Володимир Ткаченко з с.Великий Зліїв, що на Ріпкинщині, маючи за плечима 26 років педагогічного стажу, вирішив залишитися у професії. Втративши у травні нинішнього року роботу вчителя початкових класів, звернувся за допомогою до служби зайнятості. Та в якості безробітного надовго не затримався – за відсутності для нього підходящої роботи у рідному селі, без вагань погодився на ту, яка знаходиться у межах транспортної доступності. Отож тепер працює вчителем з фізичної підготовки у Малинівській загальноосвітній школі Любецької об’єднаної територіальної громади.

У чому ж секрет успішного працевлаштування цих людей? У службі зайнятості говорять про особливу увагу при роботі з цією категорією клієнтів та належну фахову допомогу. Сучасний формат діяльності служби зайнятості передбачає індивідуальний супровід тих, кому не вдалося знайти роботу на етапі реєстрації, кар’єрними радниками. Наразі вони є особистими консультантами шукачів роботи, при цьому - максимально враховують їх індивідуальні потреби та побажання. У ході поглибленого профілювання визначають ступінь трудової мотивації, активності та мобільності безробітного, перешкоди на шляху до працевлаштування, разом з ним складають індивідуальний план дій і забезпечують супровід до поставленої мети.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини