Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:03:39

Чернігівська міська організація ветеранів України провела X звітно-виборчу конференцію

07.11.2019   10:33Агенцiя

У Чернігівській міській раді 6 листопада відбулася десята звітно-виборча конференція Чернігівської міської організації ветеранів України.

У роботі конференції взяли участь учасники ветеранських організацій, активісти ветеранського руху міста, а також заступник міського голови-керуючий справами виконкому Сергій Фесенко.

На початку засідання присутні поіменно згадали та хвилиною мовчання вшанували членів та активістів ветеранської організації, які, на жаль, пішли з життя.

На конференції про роботу міської організації ветеранів за період 2015-2019 р. звітувала її голова Ірина Четвертак. Присутні також заслухали звіт ревізійної комісії цієї організації та проголосували за переобрання Ірини Четвертак на посаду голови міської організації ветеранів.

Під час звіту Ірина Четвертак повідомила, що на сьогодні організація нараховує понад 11 тисяч ветеранів війни і праці, серед них 156 учасників бойових дій 1941-1945 pp. Також у місті проживає 3 Героя Соціалістичної Праці. На жаль, у місті вже не залишилося тих, хто брав участь у звільненні Чернігова від нацистських окупантів, та тих, кому було присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

Вона також зазначила, що робота Чернігівської міської організації ветеранів направлена на вирішення соціально важливих питань ветеранів, захист їх правових та економічних інтересів. Ветеранська організація постійно надає допомогу у вирішенні питання щодо забезпечення безкоштовними ліками, допомогу в організації лікування ветеранів в обласному госпіталі, отриманні санаторно-курортних путівок тощо.

Всі ці питання обговорюються на семінарах та зустрічах з керівниками різних організацій та установ міста, зокрема й з міським головою Владиславом Атрошенком та начальниками структурних підрозділів міської ради. За її словами, у період 2016-2019 р. відбулося 6 зустрічей з міським головою. Усі питання, які обговорювалися на цих зустрічах, оперативно вирішувалися. Серед піднятих питань: рух громадського транспорту, стан житлово-комунального господарства міста, робота служб патрулювання міста та ін.

Ірина Четвертак нагадала, що у наступному 2020 році відзначатиметься 75 років з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Тож наразі потрібно вирішити питання щодо організації достойного привітання кожного ветерана війни.

Сергій Фесенко зазначив, що протягом усього часу міська влада тісно співпрацює з міською радою ветеранів.
- Хочу вас запевнити, що і надалі міська влада буде надавати посильну допомогу ветеранській організації. Усі питання, які ви повсякденно ставите, міська рада бере на контроль та виконує. Дійсно ветеранський актив зустрічається з міським головою та зі мною. Також була запроваджена практика проведення таких зустрічей з керівниками структурних підрозділів міської ради. До прикладу, з начальником управління охорони здоров’я, управління соціального захисту. І такі зустрічі продовжуватимуться у наступному році. Усі питання, з якими ви стикаєтеся, міська влада повинна чути і йти на зустріч, - підкреслив Сергій Фесенко та від імені чернігівського міського голови побажав усім присутнім міцного здоров’я, наснаги, миру ти злагоди.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини