Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:47:01

Новітні розробки від чернігівських науковців

05.11.2019   11:43Агенцiя

Поблизу Гончарівського, спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки разом з фахівцями підприємства “Мотор Січ” завершили проведення випробувань вертольоту Мі-2МСБ, оснащеного некерованими авіаційними ракетами типу С-8.

Вертоліт Мі-2СМБ, виготовлений підприємством “Мотор Січ”  є успішною модернізацією вертольоту Мі-2 радянського періоду. Модернізація проведена шляхом заміни застарілих і знятих з виробництва двигунів типу ГТД-350 на нові малорозмірні турбовальні двигуни АІ-450В з цифровими приладами контролю та оновленням бортового обладнання вертольоту.

Під час випробувань було здійснено більше 40 випробувальних польотів із бойовим застосуванням близько 400 ракет.

За результатами випробувань були визначені основні льотно-технічні характеристики вертольоту Мі-2МСБ, оцінено точність стрільби з вертольоту по наземним цілям, що в майбутньому дасть можливість використовувати отримані дані для розробки нових методичних рекомендацій, і в першу чергу – це  зменшення витрат на навчання курсантів-льотчиків та вдосконалення практичних навичок вертолітних екіпажів Збройних Сил України.

Водночас в Запоріжжі  на базі підприємства  “Мотор Січˮ військові Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки випробовували вертоліт Мі-2МСБ з адаптованим світлотехнічним обладнанням під застосування окулярів нічного бачення типу PNL-3 та захисного шолому типу TНL-5NV.

Дані випробування спрямовані на забезпечення можливості виконання польотів на гранично малих висотах в темний час доби. Застосування ж окулярів PNL-3 дасть можливість виконувати зліт та приземлення на вертольоті  Мі-2МСБ  на непідготовлені майданчики при пілотуванні вертольотів вночі, що значною мірою збільшить якісну та кількісну складову польотів, а також забезпечить використання вертольоту в якості учбового тренажеру для підготовки курсантів як вдень так і вночі.

В ході випробувань проводилися роботи з подальшого удосконалення вертольоту Мі-2МСБ, зокрема оснащенням його стрілецьким озброєнням калібру 12,7 мм, гранатометами типу УАГ-40 та керованим ракетним озброєнням.
Такі випробування фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводять втретє, починаючи з 2012 року, повідомляє Ігор Березинський, спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України «АрміяInform».

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.