Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:50:01

У Чернігові учасникам війни на Сході присвоюватимуть звання "Захисник України – Герой Чернігова"

04.10.2019   10:20Агенцiя

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 3 жовтня погодив встановлення відзнаки територіальної громади міста Чернігова – почесного звання «Захисник України – Герой Чернігова».

Ця відзнака присвоюватиметься мешканцям міста Чернігова за вагомий особистий внесок у захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. І брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО/ООС, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Як відомо, у травні цього року на ім'я Чернігівського міського голови надійшло клопотання від громадської організації "РОДИНА ВОЇНА" щодо присвоєння звання "Почесний громадянин міста Чернігова" (посмертно) трьом учасникам АТО/ООС: БРУЮ Миколі Віталійовичу, ЗАПЕЦІ Віктору Олександровичу, ЧЕРЕДНІЧЕНКУ Денису Ігоровичу.

Під час його розгляду на засіданні відповідної Комісії виникла дискусія, оскільки усі загиблі учасники АТО/ООС є героями, тому ніхто не має морального права визначати ступінь їх героїзму й мужності та встановлювати черговість у присвоєнні їм почесного звання.

Крім того, відповідно до Положення Комісія розглядає пропозиції про присвоєння даного звання по одній кандидатурі з кожної галузі, але не більше трьох кандидатур загалом на рік. А зважаючи на загальну кількість героїв, цей процес може тривати десятки років. В результаті дане подання було знято з розгляду.

Проектом Положення про присвоєння почесного звання "Захисник України – Герой Чернігова" визначено, що право присвоєння цього звання належить виключно Чернігівській міській раді. Крім того, це почесне звання присвоюється лише один раз за життя і є довічним. Також може присвоюватися посмертно.

Церемонія вручення Почесного звання проходитиме щорічно, під час святкування Дня захисника України. На урочистостях особам, які удостоєні Почесного звання, вручатиметься Диплом Захисника України – Героя Чернігова та нагрудний знак "Захисник України – Герой Чернігова". Якщо звання присвоєне посмертно, то нагороду передають найближчим родичам.

Також надаватиметься разова грошова винагорода у розмірі десяти мінімальних заробітних плат, встановлених нормативно-правовими актами станом на 1 січня року, в якому присвоєно Почесне звання.

Відповідне рішення надалі виноситиметься на розгляд сесії Чернігівської міської ради, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини