Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:35:06

Збір оплати за паркування в Чернігові може змінитися

25.09.2019   10:26Агенцiя

Вивчити сучасні механізми збору оплати за паркування автотранспорту на паркувальних майданчиках міста доручив підлеглим – міському управлінню економіки та Муніципальній варті – Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Це питання обговорювалося в міській раді на розширеній нараді 24 вересня.

- Ми маємо збиткову діяльність по паркуванню і одночасно - несучасне місто, невикористання вже загальноприйнятих у світі технологій, здивованих іноземців і т. д. Загалом, маємо негативні наслідки для міста, - окреслив проблему міський голова.

Вихід він вбачає у запровадженні сучасних механізмів оплати паркування – зокрема, через телефон.

- Нам бажано було би піти по шляху конкретно якоїсь моделі, яка вже запроваджена в якомусь місті, яку можна виїхати і побачити. Щоб не винаходити велосипед, - сказав мер. - Задача наступна: фінансовий результат повинен бути хоча б не гіршим ніж зараз, але плюс виграти має іміджева позиція міста. Щоб водії могли розрахуватися і з мобільного телефону, і з картки, і як завгодно. Треба дати всі можливості які тільки є і все це технічно забезпечити. Якщо буде відеоспостереження, то можна буде ці технічні засоби розмістити і в більш глухих районах.

Найперше міський голова доручив виїхати у цільове відрядження і вивчити організацію збору оплати за паркування в місто Дніпро.

На сьогодні в Чернігові догляд за паркувальними майданчиками на вулицях та збір оплати за паркування автотранспорту здійснює комунальне підприємство «Паркування та ринок».

За 2018 рік доходи від паркування без ПДВ склали 1,4 млн грн. Витрати ж – 2,2 млн грн за рік. З них 750 тис. грн – заробітна плата паркувальників плюс ЄСВ за цих працівників. Окрім того, є ще зарплата начальника відділу парковок, витрати на збір плати за паркування, витрати на очищення снігу на парковках і т. д. У підсумку, збиток 795 тис. грн або 35%, повідомляє пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.