Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:54:11

Поліція викрила міжрегіональну злочинну групу, яка збувала наркотичні засоби в Чернігівському СІЗО

04.09.2019   07:59Агенцiя

В ході реалізації оперативної інформації оперативники управління стратегічних розслідувань ГУНП в Чернігівській області спільно з працівниками слідчого ізолятора під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області викрили злочинну групу наркозбувальників.

Раніше засуджений житель Чернігівщини організував добре законспірований канал постачання наркотичних речовин до Чернігівського слідчого ізолятора. До складу злочинної групи він залучив таких же як і сам мешканців різних областей із кримінальним минулим. Незважаючи на те, що чоловік ретельно продумав усі моменти кримінальної схеми, оперативникам вдалося здобути беззаперечні докази злочинної діяльності групи зухвалих наркоділків.

Організатор злочинного бізнесу мав спільників, які перебували у СІЗО та займалися реалізацією наркотиків, і це незважаючи на те, що вони вже підозрюються у скоєнні злочинів. Зловмисники не вагаючись взяли участь у цій кримінальній оборудці.

Покупці розраховувалися за наркотики у безготівковій формі, переказуючи кошти на банківські картки.

В ході санкціонованих обшуків за місцем проживання членів злочинної групи та в самому СІЗО виявлена та вилучена велика кількість наркотичних речовин, підготовлених для реалізації. Також вилучені мобільні телефони, «бухгалтерські» записи, що свідчать про продаж наркотичних речовин. Речові докази направлені на експертизу.

Організатор злочинної групи, який сам нещодавно вийшов з цього СІЗО та перебуває під слідством за підозрою у скоєнні тяжких злочинів, знову затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Йому оголошено про підозру за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів, вчинений за попередньою змовою групою осіб у місцях позбавлення волі) - карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області інформує, що триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини