Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:07:34

Ухвалено вирок щодо крадіїв коштів з банківських автоматів самообслуговування

09.07.2019   07:51Агенцiя

В Ніжинському міськрайонному суді Чернігівської області завершився розгляд справи за обвинуваченням двох осіб, визнаних винуватими у крадіжках грошових коштів з банківських автоматів самообслуговування.

Прокурором у суді доведено, що один з обвинувачених використовував шкідливе програмне забезпечення, за допомогою якого отримував інформацію про кількість та номінали грошових купюр, які містяться у банкоматах.

Доступ до операційної системи банківського автомату зловмисник отримував після запуску такого програмного забезпечення, що дозволяло забирати усю наявну готівку.

Відтак, чоловік здійснив 2 крадіжки грошей з банкоматів, які належать ПАТ КБ «ПриватБанк» на загальну суму 198 тис грн. Інші 4 злочинні спроби не були доведені до завершення з причин, що не залежали від волі обвинуваченого.

Крім того, до одного зі своїх злочинних планів чоловік залучив 64-річного спільника, з яким вони разом викрали з банкомату у  м. Ніжин 450 тис грн.

Загалом, з банкоматів самообслуговування у м. Чернігові, м. Ніжині та м. Мена викрадено грошових коштів на загальну суму 648 100 грн.

Вироком суду одного з обвинувачених за інкриміновані кримінальні правопорушення засуджено до 5 років позбавлення волі, іншого – до 4.
Наразі, вирок законної сили не набрав. повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей