Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:53:03

Платники податків Чернігівщини спрямували на обороноздатність країни понад 139 мільйони гривень військового збору

13.06.2019   08:01Агенцiя

За січень-травень поточного року платники податків Чернігівської області сплатили понад 139 млн грн військового збору. Це на 22 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

В травні поточного року надходження склали близько 30 млн грн, що перевищує минулорічні на 5 млн грн та на 3,7 млн грн квітня поточного року.

Зростання надходжень відбулось переважно за рахунок підвищення в поточному році мінімальної заробітної плати (до 4173 грн.) та середньомісячної заробітної плати, яка по області протягом січня-квітня поточного року зросла з 7184 грн  до 8217 гривень.

Нагадаємо, що платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.
Зазначені суми надходжень надійшли від 7071 податкових агентів – юридичних осіб в сумі понад 128 млн грн та від 12605 фізичних осіб-приватних підприємців та громадян в сумі 11млн гривень.

Найбільші суми сплатили платники міст: Чернігова, Прилук, Ніжина та Прилуцького, Чернігівського, Ніжинського, Козелецького, Бахмацького, Ічнянського районів.

Також, звертаємо увагу, що цього року відкритий і діє додатковий рахунок для перерахування платниками податку-фізичними особами військового збору за кодом: «11011001» - «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».

У разі, якщо платник податку-фізична особа зобов’язана подати декларацію, визначити та сплатити свої податкові зобов’язання, то в такому випадку платник податку сплачує військовий збір по коду платежу «11011001»-«військовий збір, що сплачується за результатами декларування», інформує Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.