Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:20:45

Відбувся благодійний показ фільму "Чорний козак"

23.05.2019   12:47Агенцiя

21 травня в Прилуцькому міському Будинку культури відбувся показ фільму «Чорний козак» з метою збору коштів для пораненого бійця Дмитра Краслянського.

«Чорний козак» — українська історична фентезі-стрічка 2018 року режисера Владислав Чабанюка. Сценарій до фільму базований на казці Сашка Лірника «Про вдову Ганну Шулячку, Чорного Козака і страшне закляття».

На показ до міського Будинку культури завітали директор проекту Микола Кулик, режисер стрічки Владислав Чабанюк, акторка Марина Юрчак, що виконувала головну роль у фільмі та наша землячка дизайнерка Олена Дідик.

Режисер назвав стрічку «перший народний фільм». Зазначив, що зйомки фільму «Чорний козак» проходили в Києві, Умані, Кам'янець-Подільському, а виробництво фільму тривало 10 років: з 2008 по 2018 рік. Зйомки фільму розпочалися ще 2008 року і тривали з перервами до 2013 року. Батальні сцени фільму було відзнято на полі біля села Легедзине Тальнівського району. Більшість акторів фільму — аматори, єдина професійна акторка що брала участь у зйомках фільму — Марина Юрчак. Зокрема чимало акторів масовки — це жителі села Легедзиного Тальнівського району та Піківцяна на Уманщині.


Коротка анотація:
Події фільму відбуваються у ХVII ст. Від чоловіка, котрий пішов на війну, красуні Ганні залишається лише перстень, шабля та донька. Ганна відмовляє численним женихам і самостійно веде господарство та виховує дитину. Але раптом починають відбуватися дивні речі - по ночах хтось приходить до обійстя і виконує найтяжчу роботу: оре поле, лагодить ворота…Ворожка дає Ганні зачароване яйце, здатне зробити її невидимою і дізнатися, хто приходить до неї уночі. Помічником виявився козак, вбраний в чорне. Ганна закохується в нього, але дізнається, що він проклятий сотником, бо заснув на чатах і козацьку сотню вирізали татари, лише він урятувався. Згодом татари нападають на село і захоплюють у полон українських бранців.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.