Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:29:38

Олександр Мисник вивчав перспективи розвитку Коропщини

19.04.2019   09:32Агенцiя

Голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник відвідав Коропщину. На початку свого візиту поспілкувався з активом району та об’єднаної територіальної громади щодо перспектив соціально-економічного розвитку території, ознайомився із планами на найближчий період.

Зокрема, цьогоріч у районі продовжують будівництво тваринницького комплексу на 1,6 тисячі голів у селі Райгородок (ТОВ «Черешеньки»). Також планують розпочати будівництво біогазової установки потужністю 1 МВт у селищі Понорниця (ФГ «Білі Роси»).

— Важливо не втратити жодної можливості покращити добробут місцевих жителів. Одну з них — децентралізацію повноважень — використали у 2016 році 17 рад району, утворивши Коропську селищну ОТГ. Розумію, що зміни завжди насторожують. Втім, вони вкрай потрібні. Для прикладу: доходи ОТГ за перший квартал цього року становили понад 11 мільйонів гривень (а це майже на 250 тисяч більше порівняно з відповідним періодом 2018 року).

Завдяки минулорічній субвенції з держбюджету на формування інфраструктури (близько 7,7 мільйона гривень) громада капітально відремонтувала частину доріг у Коропі, селах Нехаївка та Лукнів, а також придбала спецтехніку та обладнання для комунального підприємства «Благоустрій», — підкреслив голова ОДА.

Також Олександр Мисник акцентував увагу на реформі сільської медицини, ініційованої Президентом України Петром Порошенком. Нині в області будують 17 сучасних сільських медамбулаторій, одну з яких — у Нехаївці.

Принагідно голова ОДА відвідав місцеву центральну районну лікарню. Чи не найбільшою проблемою закладу є штатна неукомплектованість. Тут Олександр Мисник порадив скористатися досвідом інших громад, які заохочують медпрацівників, забезпечуючи їх житлом.

Завітав голова ОДА і в сучасний Центр надання адміністративних послуг, що користується все більшою популярністю серед населення (у І кварталі надано більше 1,7 тисячі послуг).

У ході робочої поїздки до району Олександр Мисник ознайомився з навчально-матеріальною базою Понорницької школи, де навчається майже 180 школярів (заклад розрахований на півтисячі учнів).

Школа підключена до мережі Інтернет та частково забезпечена комп’ютерною технікою й мультимедійним обладнанням. Педколектив закладу сподівається, що цьогоріч у них побільшає комп’ютерів. Адже на інтернетизацію та комп’ютеризацію Уряд у 2019 році додатково спрямує в регіони мільярд гривень. Крім того, на закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів Чернігівщини у 2019 році виділено більше 25,6 мільйона гривень, зокрема на комп’ютерне обладнання — майже 9 мільйонів.

— Я бував у багатьох закладах, однак скажу, що не в кожній районній і міській школах діти і вчителі можуть похвалитися такими умовами, які створені у вас. А тому ви маєте повне право бути опорним закладом (ред.: для сіл Верба, Криски, Покошичі, Деснянське, Радичів та Іваньків), — наголосив Олександр Мисник.

До речі, у 2009 році за кошти районного бюджету замінили покрівлю школи та вікна. З вересня 2012-го по березень 2013 року будівлю капітально відремонтували.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини