Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:39:32

Чернігівський рибоохоронний патруль за тиждень викрив 30 порушень рибоохоронного законодавства

19.04.2019   08:47Агенцiя

У період з 11 по 18 квітня інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 30 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено 14 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 12 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).


Крім того, оформлено чотири акти безхазяйного майна згідно яких з водойм вилучено на 29 сіток та 28 кг риби.

У порушників вилучено 70 кг водних біоресурсів та 55 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1 310 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 14 144 грн.

Для прикладу, 11 квітня державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля біля с. Виблі Куликівського району затримано місцевого жителя. Чоловік на р. Десна сіткою виловив рибу в кількості: чехоня – 4 шт., плітка 4 - шт. та плоскирка – 2 шт. Завдано збитків на суму 952 грн.

12 квітня у Сосницькому районі складено протокол на місцевого мешканця, який рибалив за допомогою п’яти сіток на р. Десна, поблизу с. Пекарів. Правопорушник в незаконний спосіб виловив 7 кг риби: лящ - 3 шт., карась сріблястий - 5 шт., окунь - 5 шт., плітка 1 - шт., плоскирка - 1 шт. та головень - 1 шт. Збитки по даному факту склали 816 грн.

На винних осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлені до районних судів області для притягнення порушників до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучені.

13 квітня в Ічнянському районі під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в с. Парафіївка виявлено жителя м. Ічня, який продавав 4 кг живої риби (карась сріблястий). Документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості у чоловіка не було. На громадянина складено протокол за ст. 88 - 1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Ічнянського районного суду.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини