Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:18:34

На Чернігівщині вже будують 17 сільських медамбулаторій

16.04.2019   08:13Агенцiя

В області цьогоріч побудують 21 амбулаторію для медичного обслуговування жителів сіл. На будівництво цих медзакладів виділено понад 74,1 мільйона гривень субвенції з державного бюджету. Співфінансування з місцевих бюджетів – майже 9,24 мільйона.

Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА є замовником робіт по 18 амбулаторіям, ще по трьом — Корюківська, Носівська міські та Іванівська сільська ради.

Найближчим часом має бути завершене будівництво амбулаторій у Киїнці Чернігівського району, Салтиковій Дівиці Куликівського та Кобижчі Бобровицького району.

Уже закінчені роботи із влаштування внутрішніх перегородок та стін будівлі в селі Іванівка Чернігівського району, зводять стіни амбулаторії у селищі Холми Корюківського району.

Крім того, розпочаті будівельні роботи в селах Бахмач Бахмацького району, Хоробичі Городнянського, Грем'яч Новгород-Сіверського, Вертіївка Ніжинського, Нехаївка Коропського, Стольне Менського, Плиски Борзнянського, Чорнотичі Сосницького; селищах Тростянець та Парафіївка Ічнянського району.

Підготовчі роботи тривають у селах Наумівка Корюківського району та Володькова Дівиця Носівського.

Будівництво сучасних сільських медамбулаторій по всіх областях України здійснюється в рамках реформи сільської медицини, ініційованої Президентом Петром Порошенком. Президент переконаний: держава має бути партнером сільського лікаря. Тому наразі створюються комфортні умови для їх професійної діяльності. Це, у свою чергу, покращить якість надання медичних послуг для жителів сіл.

Нагадаємо, покращення якості життя людей – один з пріоритетів Плану перспективного розвитку Чернігівщини на найближчі три роки.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини