Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:37:21

Громадські організації отримають кошти на надання соціальних послуг

06.04.2019   11:02Агенцiя

Під час зустрічі, яка відбулася 3 квітня у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, обговорювалися подальші дії зацікавлених сторін щодо реалізації Обласної програми залучення організацій громадянського суспільства до надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів у 2019-2020 роках.


Зазначена програма прийнята 20 грудня 2018 року рішенням № 13-16/VII шістнадцятої сесії обласної ради сьомого скликання.

Серед передбачених у Програмі заходів — надання консультацій, послуг із соціальної реабілітації та супроводу, притулку, забезпечення соціальної інтеграції та реінтеграції, паліативного/хоспісного догляду соціально вразливих категорій громадян. До їх числа увійшли ВІЛ-позитивні особи, дорослі та діти з інвалідністю, бездомні особи, учасники АТО та члени їх сімей, неповнолітні, які мають проблеми з законом, немобільні люди та члени їх сімей.

Програма є експериментальною для нашої області — вперше соціальні послуги, що надаватимуть жителям області громадські організації, профінансують з обласного бюджету.

Закупівля послуг на виконання організаціями громадянського суспільства заходів Програми буде здійснюватися у відповідності до чинного законодавства та з використанням системи публічних закупівель Prozorro.

Як зазначила на початку зустрічі один з розробників програми Анжела Мойсеєнко, керівник благодійної організації «Чернігівська Мережа»:

- Мета, заради якої було ініційовано цю програму, дуже проста — якісні соціальні послуги для людей, які їх потребують, через ефективне залучення бюджетних коштів. Наша організація готова надавати консультації та залучати необхідну технічну допомогу для того, щоб механізм закупівлі соціальних послуг у нашій області запрацював.

Про досвід впровадження подібної діяльності у Сумській області, про те, як неурядові організації можуть стати повноправними учасниками реалізації державної політики у будь-якій сфері надання послуг,розповів керівник благодійної організації «FREE ZONE» Олексій Загребельний.

З алгоритмом проведення закупівель через систему Prozorro та процесом реєстрації організацій-учасників на майданчиках для проведення електронних торгів ознайомила учасників зустрічі представник благодійної організації «FREE ZONE» Ольга Карпенко.

Також у заході взяли участь організації громадянського суспільства, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, долучені до розробки обласної програми.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.