Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:04:39

Новинки виробництва сільськогосподарської продукції обговорили у Чернігові

06.03.2019   10:08Агенцiя

Про інноваційні розробки в галузі мікробіології говорили під час тематичного науково-практичного семінару, що відбувся у Чернігові в Інституті сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН. Його учасники – науковці, вчені-мікробіологи, сільгоспвиробники.


За словами директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрія Ткалича, необхідно збільшувати об’єми вироблення екологічної продукції, оскільки на сьогоднішній день в Україні зростає попит на екологічно чисті та якісні продукти. Він нагадав, що в області діє Програма фінансової підтримки органічного виробництва на 2016-2021 роки. Вона передбачає компенсацію витрат, понесених у зв’язку із проведенням та підтвердженням відповідності виробництва органіки та отриманням необхідного сертифіката, а також у перехідний період.

Учасники семінару працювали по трьох блоках. Спочатку обговорили аспекти використання біологічного азоту в землеробстві та його баланс в агроценозах під час вирощування бобових і злакових культур (блок «Інноваційні рішення в технологіях вирощування зернобобових культур»)

У доповідях і обговореннях другого блоку «Інноваційні рішення в технологіях вирощування зернових і технічних культур» висвітлено питання корисності мікроорганізмів для зазначених сільскогосподарських культур.

Роботу третього блоку «Інноваційні рішення в технологіях заготівлі кормів (силос, сінаж, корнаж)» присвятили застосуванню мікробних консервантів у кормовиробництві. Як зазначають фахівці, їх використання дозволяє покращувати якість, зменшувати втрати поживних речовин корму в процесі заготівлі, переробки та довготривалого зберігання. При цьому корми, закладені на консервування з використанням біологічних консервантів, мають виразні пробіотичні властивості – їх згодовування сприяє народженню здорового приплоду, зниженню захворюваності молодняку на шлунково-кишкові хвороби, підвищенню продуктивності сільськогосподарських тварин, покращенню якості продукції тваринництва.

Окрім цього, учасники семінару отримали практичні поради щодо систем захисту рослин від провідних фахівці.


Довідково:

Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН – головна установа Центру наукового забезпечення агропромислового виробництва Чернігівської області. Він належить до числа провідних у галузі досліджень, розробки, розвитку та впровадження високоефективних біологічних засобів для сільського господарства.
В Інституті розроблено і з успіхом впроваджується у виробництво низка засобів біологізації аграрних технологій. Сьогодні заклад плідно співпрацює з науковими установами, виробничими та комерційними організаціями Німеччини, Китайської Народної Республіки, Республіки Білорусь, країн Прибалтики та Узбекистану.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.