Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:13:08

Про підсумки роботи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області (далі управління)за 2018 рік

06.02.2019   08:50Агенцiя

Згідно наданихвідділенням управління в області роботодавцями (страхувальниками) 31 372 заяв-розрахунків,видатки на всі види допомог з тимчасової втрати працездатності, оплачених за рахунок коштів Фонду, склали 238,0 млн. грн., що на 64,5 млн. грн., або 37% більше, ніж за 2017 рік.

В тому числі забезпечено виплату наступних видів допомоги: по тимчасовій непрацездатності - 174,7 млн. грн., що складає 73,4%, від суми всіх витрат на допомогу; по вагітності  та пологах - 62,1 млн. грн., або 26,1% від всіх витрат та на поховання - 1,2 млн. грн., або 0,5%.

За рахунок коштів Фонду матеріальне забезпечення отримали більше 62 тис. осіб, в порівнянні з 2017 роком, кількість отримувачів допомоги збільшилась майже на 4 тис. осіб або на 7%.

Станом на 1 січня 2019 року відділеннями Фонду здійснювались щомісячні страхові виплати 3 311  потерпілим на виробництві та членам їх сімей. З цієї кількості отримувачів виплат - 300 потерпілих є внутрішньо переміщеними особами, які продовжують отримувати страхові виплати на підконтрольній українській владі території.Із загальної кількості потерпілих на виробництві в області обліковується 1626 осіб з інвалідністю. Застрахованим особам потерпілим на виробництві та членам їх сімей виплачено - 74,7 млн. грн., що на 21,5 млн. грн. більше, ніж у 2017 році.

В 2018 році Фонд провів три етапи перерахунків щомісячних страхових виплат. Сума середньомісячного розміру страхової виплати на одного потерпілого на виробництві та особу, яка має на це право в разі смерті потерпілого станом на 1 січня 2019 року в цілому по області становила 1 880 грн., що на 43,4% більше в порівнянні з 2017 роком.

На превеликий жаль вимушені констатувати факт, що за 2018 рік відділеннями управління в області зареєстровано 109 страхових випадків, в тому числі 1 - з професійного захворювання, в яких постраждало 113 осіб, з них  10 - зі смертельним наслідком. Це менше, ніж в 2017 році. Зіграла тут свою роль і служба страхових експертів з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду, яка є ініціатором по роботі з питань охорони праці в області, проводячи та ініціюючи різні заходи, у тому числі: надання допомоги в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці на підприємствах, проведення консультацій, семінарів, нарад для страхувальників, участь у роботі комісій з питань охорони праці та у розробленні профілактичних заходів, механізмів їх реалізації, несення пропозицій щодо підвищення безпеки виробництва. Слід зазначити, що і роботодавцям для зменшення страхових випадків треба створювати кращі умови праці для робітників.

Важливим напрямком діяльності управління та його відділень була робота з потерпілими на виробництві, а також по відновлюванню здоров’я застрахованих осіб після перенесених захворювань і травм. Протягом року медико-соціальні послуги отримали 417 потерпілих на виробництві на загальну суму 6,4 млн. грн. За рахунок коштів Фонду,на загальну суму 14,5 млн. грн., направлено на відновлювальне лікування у реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів України 1066застрахованих осіб та 19 потерпілих на виробництві, а 73 потерпілих з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва та професійних захворювань отримали санаторно-курортне лікування. Нагадаю, що у процесі реформування, Фондом спрощено порядок забезпечення відновлювальним лікуванням. Відтепер застрахована особа самостійно обирає санаторно-курортний заклад, для чого укладається тристоронній договір - між застрахованою особою, органом Фонду та санаторно-курортним закладом.

Отже, управління виконавчої дирекції виконувало і продовжує виконувати гарантоване державою надання матеріального забезпечення застрахованим особам і проведення страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей. Важливо, аби кожна працююча людина розуміла, що коли вона офіційно працевлаштована, то Фонд має право допомагати працівникам у випадках настання тимчасової непрацездатності чи травм на виробництві.

Робота працівників управління виконавчої дирекції Фонду та його відділень - це перш за все турбота про людей. За кожною цифрою - людська доля, доля її рідних та близьких, а ще - щоденна кропітка праця 126 висококваліфікованих спеціалістів, які продовжуютьпрацювати над актуальними питаннями у сфері соціального страхування длязабезпечення підтримки в складніжиттєві часи найбільш активної та працездатної частини населення Чернігівщини.

                       
Володимир Нашиванько, начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини