Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:17:46

Судом апеляційної інстанції ухвалено 90 нових вироків

17.01.2019   10:25Агенцiя

Підтримання публічного обвинувачення в суді є однією з важливих конституційних функцій прокуратури.

Враховуючи це, упродовж минулого року органами прокуратури області вживались заходи спрямовані на доведення обвинувачення в суді та відновлення порушених прав громадян, які постраждали внаслідок вчинення стосовно них злочинів.
   
Так, за участі прокурорів усіх рівнів судами першої інстанції розглянуто більше 3,6 тисяч кримінальних проваджень. З ухваленням вироків розглянуто 2315 проваджень, із застосуванням заходів медичного – 18 та 7- виховного характеру.
   
З метою забезпечення основних засад кримінального судочинства, прокурори за наявності підстав реагували на усунення помилок, допущених судами першої інстанції при ухваленні судових рішень шляхом їх апеляційного оскарження.

Відтак, судом апеляційної інстанції за участі прокурорів перевірено законність 717 судових рішень, з яких майже половина переглядалась за скаргами прокурорів.
   
В цілому у 2018 році прокурорами подано апеляційні скарги на судові рішення щодо 283 осіб. За їх скаргами змінено та скасовано рішення щодо 250 осіб, щодо 94 – ухвалено нові вироки, у тому числі щодо 77 осіб у зв’язку із м’якістю призначеного покарання.
Як приклад, судом першої інстанції за вчинення злочинів, передбачених п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини) та ч. 2 ст. 15, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство малолітньої дитини) обвинуваченому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі. За апеляційною скаргою прокурора - довічне позбавлення волі.
Також за апеляційною скаргою прокурора обвинуваченому, який вчинив злочини, передбачені ч. ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо малолітніх) та ч. 2 ст. 156 (розбещення малолітніх) КК України скасовано вирок суду у частині призначеного покарання, та замість 7 років позбавлення волі призначено 10.
   
Внаслідок своєчасного та обґрунтованого реагування прокурорів на порушення, які допускаються суддями під час ухвалення виправдувальних вироків за апеляційними скаргами прокурорів скасовано незаконні вироки стосовно 18 осіб.
   
Робота на вказаному напрямі триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини