Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:01:43

Цьогоріч для області передбачено 26 мільйонів гривень з держбюджету на придбання житла для дітей-сиріт

15.01.2019   09:33Агенцiя

Уже два роки поспіль за ініціативи Президента України виділяється державна субвенція на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа. Як витрачали кошти на Чернігівщині, розповіла під час прес-брифінгу в облдержадміністрації начальник Служби у справах дітей ОДА Людмила Зеленько.

— У 2017 році в область надійшло понад 5,7 мільйона гривень державної субвенції. Це дозволило забезпечити соціальним житлом 13 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для них придбано три помешкання у Чернігові (для 11 осіб), по одному в Сосницькому районі та Козелецькій ОТГ, — зазначила Людмила Зеленько.

Минулого року Чернігівщина отримала майже втричі більше — 16,4 мільйона. За ці кошти придбали 29 помешкань для 30 осіб вказаної категорії, а також житло для створення 4 дитячих будинків сімейного типу (двох — у Чернігові, по одному — в місті Новгороді-Сіверському та селі Рудка Чернігівського району).

Цьогоріч, за словами начальника Служби у справах дітей ОДА, для Чернігівщини передбачено 26 мільйонів гривень. Зокрема, планується створити один малий груповий будинок.

Довідково. Малий груповий будинок — заклад соціального захисту, що призначений для тривалого (стаціонарного) перебування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю, в умовах, наближених до сімейних.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини