Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:06:33

Платити за проїзд у тролейбусі електронним квитком буде дешевше

12.12.2018   10:43

З 1 січня проїзд у тролейбусах Чернігова може подорожчати на 2 гривні- з 3-х до 5-и за одну поїздку. Однак, для тих, хто розраховуватиметься не готівкою, а електронним квитком, збільшення ціни становитиме лише на 1 грн.

У комунальному підприємстві "Чернігівське тролейбусне управління" повідомили, що проїзд дійсно з нового року становитиме 5 грн. Це так званий «базовий тариф», він діятиме для тих, хто розраховується готівкою та банківською картою.

Для тих, хто користується електронним квитком, діятиме знижка до 20%, тобто фактично ціна проїзду становитиме 4 грн.

Учні загальноосвітніх навчальних закладів Чернігова, при наявності учнівського квитка, платитимуть 2 грн за поїздку, втім також тільки через систему електронного квитка.

Транспортна картка, або «електронний гаманець», буде звичайною та учнівською. Людина може придбати її у депо КП «Чернігівське тролейбусне управління» та в 19 кіосках «Чернігівпреса» (це газетні кіоски на зупинках громадського транспорту), а також диспетчерській на кінцевій зупинці «Автозавод».

Електронний квиток поповнюється на будь-яку суму коштів. Оплатити проїзд просто —пасажиру необхідно надати картку кондуктору, для зчитування на валідаторі (спеціальний пристрій для зчитування інформації). Він автоматично спише з рахунку кошти за 1 поїздку. З однієї транспортної картки можна сплатити проїзд за декількох пасажирів.
Паралельно працюють й електронні безлімітні проїзні. Їх чотири види: громадський, студентський, учнівський та для юридичних осіб. Вони такі ж самі, як і були раніше, але тепер їх потрібно підносити до валідатора та фіксувати свій проїзд. Після першої активації він буде дійсний 30 календарних днів без прив’язки до початку місяця. Щомісяця купувати новий проїзний більше не треба – достатньо просто продовжити електронний проїзний на 30 днів на визначену за тарифами суму. Зробити це можна й до завершення дії попереднього тарифу. Дні, що лишились не втрачаються.

Пенсіонери і пільговики різних категорій, як і раніше, користуватимуться тролейбусами безкоштовно. Для цього міський бюджет виділить у 2018 році більше 70 мільйонів гривень.

За інформацією Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради, чинний тариф у 3 грн є збитковим. Через брак коштів комунальне підприємство "Чернігівське тролейбусне управління" не може у закупати нову тролейбуси у тій кількісті, яка необхідна місту, утримувати і ремонтувати наявні машини.

Додаткові кошти від оплати за проїзд підприємство частково витратить на підвищення заробітної плати працівникам підприємства. Адже не секрет, що водії та майстри ЧТУ масово виїздять на роботу до Києва. Є інформація, що тролейбусникам столиці з нового року підвищують оплату праці, якщо ЧТУ не вчинить так само, то може залишиться взагалі без працівників.

* * *

Як відомо, цього року ЧТУ придбало 6 нових низькопідлогових тролейбусів. Таким чином за останні 3 роки на вулиці міста виїхав 21 новий тролейбус, що складає 20% від потреби парку. На стадії підписання чотиристороння угода про переказ кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, у рамках якої наступного року буде придбано 40 тролейбусів (на суму 6 млн євро ).


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини