Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:23:26

Доступність та безбар’єрність для жителів Чернігівщини

29.11.2018   13:02Агенцiя

Про це говорили 28 листопада на засіданні обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп, яке провів начальник Управління містобудування та архітектури Чернігівської облдержадміністрації Олександр Дмитрюк.

Мова йшла про маркування сходів на вулицях і площах міста Чернігова, закупівлю підйомників та пристосування транспорту загального користування для осіб з інвалідністю.

Представники громадських організацій визнають: в області існує нагальна потреба у покращенні доступу людей з інвалідністю до закладів охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери. Адже лише частина приміщень обладнані пандусами, які відповідають будівельним нормам і дійсно дозволяють людям з фізичними обмеженнями користуватися ними.

У профільному комітеті повідомили, що у Чернігові в цьому напрямку продовжують працювати. Зокрема, в підземному переході, на перехресті біля готелю «Україна», встановлено спеціальний підйомник для осіб з інвалідністю. Для зручності забезпечено систему виклику та охорону, до якої можна звернутися за потреби.

Пристосовують до потреб маломобільних груп населення й медичні установи. На засіданні говорили про наміри Чернігівської центральної районної лікарні облаштувати зовнішні сходи та встановити пандус. Для цього вже розроблена проектна документація. Роботи проводитимуть у 2019 році. На це потрібно майже 458 тисяч гривень. 

Ще одне проблемне питання – пристосованість транспортних засобів для безперешкодного користування особами з інвалідністю. Нещодавно управління транспорту міста придбало 4 нові низькопідлогові тролейбуси, які незабаром мають вийти на маршрути. Є сподівання, що тролейбусний парк поповниться ще двома такими транспортними засобами. Відстежити рух низькопідлогового транспорту можна буде на сайті DozoR (тролейбуси будуть відмічені спеціальною позначкою).

Окрім того, з початку жовтня цього року у місті надаються транспортні послуги для маломобільних груп населення. Так, Територіальний центр соціального обслуговування Деснянської районної у місті Чернігові ради за кошти з держбюджету придбав легковий автомобіль, який вперше в Україні спеціально обладнали для транспортування людей з інвалідністю. Послугами цього автомобіля клієнти зазначеного терцентру можуть скористатися безкоштовно. Соціальне таксі можна замовити за телефоном 67-05-14.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини