Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:18:54

Суд призначив 5 років в’язниці керівнику підрозділу "Остерського військового лісгоспу" за 90 тисяч хабара

07.11.2018   10:47

Козелецький райсуд Чернігівської області визнав винним колишнього керівника структурного підрозділу держпідприємства «Остерський військовий лісгосп» Олексія Тихоненка у отриманні 90 тис грн. неправомірної вигоди за позитивне вирішення питання щодо відпуску деревини і призначив йому 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це йдеться у вироку суду від 24 жовтня.

У червні 2017 р. до Тихоненка звернувся директор фермерського господарства «Ніжне» Леонід Кущ, який хотів дізнатися про можливість відпуску його фірмі ділової деревини породи «дуб» першого сорту.

Лісничий, знаючи, що згідно з прейскурантом лісгоспу мінімальні договірні ціни на «дуб» першого сорту є значно нижчими за ринкові і що придбати таку деревину складно у зв’язку з незначними обсягами її продажу на ринку, повідомив Кущу, що організує відпуск ФГ «Ніжне» продукції, якщо директор господарства сплатить 10 тис грн. за кожен кубометр лісопродукції, частину з яких складатиме офіційний платіж за придбану деревину в ДП «Остерський військовий лісгосп» згідно з прейскурантом, а решту коштів складатиме винагорода особисто для Тихоненка за організацію відпуску лісопродукції. Кущ погодився на вимогу лісничого.

У подальшому було організовано відпуск деревини об’ємом 11,9 кубометрів, що була заготовлена під час рубки головного користування, проведеної на території виділу № 12 кварталу № 237 Карпилівського лісництва ДП «Остерський військовий лісгосп».

Підрахувавши об’єм деревини, Тихоненко повідомив Кущу, що необхідно сплатити 25,6 тис грн. на рахунок ДП «Остерський військовий лісгосп» за придбану лісопродукцію, а йому особисто – 92 тис грн. в якості винагороди за організацію відпуску продукції.

Далі директор господарства сплатив кошти держпідприємству, після чого зустрівся з Тихоненком, якого затримали правоохоронці, вилучивши у лісничого 90 тис грн. (за домовленістю Тихоненка та Куща сума хабара була зменшена на 2 тис грн.).

У суді Тихоненко визнав себе винуватим частково. Водночас, суд вирішив, що отримав достатньо доказів вини лісничого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди) та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з конфіскацією усього майна та позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах на 3 роки (суд врахував пом’якшуючі обставини: часткове визнання вини, вчинення злочину вперше, стан здоров’я та позитивні характеристики за місцем проживання і роботи).

Згідно з даними Судового реєстру, під час отримання вироку Тихоненко працював лісничим Карпилівського лісництва ДП «Остерський військовий лісгосп».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.