Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:38:48

Визначено переможців журналістського конкурсу з тематики децентралізації

02.11.2018   16:59Агенцiя

Цьогоріч на Чернігівщині вперше проходить обласний конкурс журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Таку ініціативу своїм рішенням від 28 березня 2018 року започаткувала Чернігівська обласна рада.

Конкурс проводиться із урахуванням концептуальних засад та методології Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Мета Конкурсу - підвищити поінформованість населення області стосовно реалізації реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади.

Із 1 червня по 30 вересня на Чернігівщині тривав збір матеріалів відтворчих працівників медійної сфери Чернігівщини, у тому числі штатних і позаштатних працівників засобів масової інформації, а також осіб, які займаються незалежною творчою діяльністю, працівників інформаційних підрозділів та прес-служб органів місцевого самоврядування та виконавчої влади області.

Авторам були запропоновані чотири жанрові номінації:
- онлайн-публікація;
- публікація в друкованих ЗМІ;
- радіоматеріал;
- відеоматеріал, телепрограма, відеосюжет.

Як зауважив голова обласної ради Ігор Вдовенко, коментуючи перебіг конкурсу, найбільш активно представники ЗМІ надсилали свої творчі доробки у номінації «Онлайн-публікація», де представлено 11 робіт. Деякі журналісти, які особливо надихнулися участю у конкурсі, подали по декілька творчих робіт, що не заборонено положенням про Премію з відзначення переможців обласного конкурсу журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

На розгляд конкурсної комісії надійшло також 7 публікацій в друкованих ЗМІ, які були розміщені переважно на шпальтах районних видань.

Очільник обласної ради відзначив, що до участі в конкурсі долучилися і прес-служби ОТГ Чернігівщини. Водночас у номінаціях «Радіоматеріали» та «Відеоматеріал, телепрограма, відеосюжет» опинились одна і дві роботи відповідно.

Загалом за 4 місяці на адресу оргкомітету надійшла 21 творча робота. Тож, у четвер, 1 листопада, в обласній раді відбулося засідання конкурсної комісії, до якої входять представники обласної ради, місцевої держадміністрації, депутати, відомі в області журналісти та представники журналістських організацій, під час якого були опрацьовані та обговорені усі матеріали учасників.

Матеріали оцінювалися за 4-ма критеріями: актуальність, фаховість та знання тематики, креативність, а також дотримання етичних норм та журналістських стандартів. Оцінка кожного матеріалу здійснювалася членом конкурсної комісії індивідуально, потім бали всіх учасників підсумували, та вивели середнє значення.

За результатами роботи конкурсної комісії рекомендовано визначити переможців для І, ІІ та ІІІ премії у номінації «Онлайн публікація», ІІ та ІІІ премії у номінації «Публікація у друкованих ЗМІ», ІІ премії у номінації «Радіоматеріал» та ІІ премії у номінації «Відеоматеріал, телепрограма, відеосюжет». Також запропоновано заохотити найбільш активних учасників Конкурсу спеціальними відзнаками.

Імена переможців стануть відомі вже  у грудні цього року. Урочисте нагородження лауреатів обласного конкурсу журналістських робіт відзнаками обласної ради та відповідними грошовими преміями буде приурочене до Дня місцевого самоврядування.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини