Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:16:58

Через вибухи на складах боєприпасів в Ічні без газопостачання залишились понад 5,5 тис мешканців Чернігівщини

09.10.2018   13:17Агенцiя

В ніч з 8 на 9 жовтня, у зв’язку із вибухами на військовому складі боєприпасів 6-го арсеналу, розташованому в районі м. Ічня, без газу залишились понад 5,5 тис споживачів.

За попередніми даними, через вібрацію, спричинену потужними вибухами, сьогодні вночі на головному газорозподільному пункті «Ічня» спрацював запірний клапан, внаслідок чого в автоматичному режимі призупинилося газопостачання м. Ічня та с. Гмирянка. Після цього ПАТ «Чернігівгаз» оперативно прийняв рішення про повну зупинку населених пунктів від ГРС «Ічня» і часткову зупинку від ГРС «Лосинівка» та ГРС «Мала Дівиця», які також потрапляють в небезпечну 15 км зону. Треба зауважити, що після перекриття засувок, газ все одно залишився в комунікаціях, і будь яка ділянка газопроводу може стати осередком небезпеки.

На теперішній час силами аварійно-диспетчерської служби ПАТ «Чернігівгаз» припинено розподіл газу мешканцям 11 населених пунктів в Ічнянському та Прилуцькому районах. Це - м. Ічня, с. Гмирянка, с. Бурімка, с. Гужівка, с. Іржавець, с. Крупичполе, с. Максимівка, с. Рожнівка, с. Монастрище, с. Заудайка, с. Обичів. Внаслідок цього без газу залишається 5515 домогосподарств. Таким чином компанія попередила виникнення аварійних ситуацій на газопроводах.

«Як тільки стало відомо про надзвичайну ситуацію на 6-му арсеналі, служба 104 «Чернігівгазу» в оперативному режимі розпочала аварійні відключення. На території уражених населених пунктів пролягають газопроводи усіх тисків – низького, середнього та високого, тому, аби уникнути масштабних аварій на газогонах та об’єктах, газовики вжили усіх необхідних заходів по забезпеченню, в першу чергу, безпеки населення», - повідомив технічний директор ПАТ «Чернігівгаз» Віталій Черчович.

В зону відключення потрапили 9 ГРП, 28 ШГРП, майже 43 км газопроводів високого тиску, понад 135 км середнього і близько 60 км низького тиску.

До остаточного з’ясування ситуації та повного припинення вибухів про обстеження газопроводів та відновлення газопостачання поки що мова не йде. Спочатку ПАТ «Чернігівгаз» перевірить газорозподільну мережу на цілісність та проведе обстеження системи на герметичність, і тільки після цього буде прийняте рішення про відновлення газопостачання населених пунктів. До проведення цих заходів буде задіяно близько 50 чоловік особового складу і необхідна спецтехніка.

Про будь-які зміни чи плановане відновлення газопостачання компанія інформуватиме у оперативному режимі.


ПАТ «Чернігівгаз»

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.