Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:26:29

"Київська Русь": свято, що об’єднує

21.08.2018   09:34

Ювілейний Х Відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь» відбувся цими вихідними у стародавньому Любечі, що на Ріпкинщині. Його присвятили 27-й річниці Дня незалежності України та 1030-річчю хрещення Київської Русі-України.

Завітала на святкування і заступник голови ОДА Наталія Романова.

Цьогоріч родзинкою фестивалю був історичний перформанс про Любеч часів Київської Русі, що допоміг глядачам зануритися в атмосферу прадавньої минувшини.

Також у Любечі відкрили пам’ятник древлянському князю Малку Любечанину — батькові Малуші та Добрині Нікітича. До речі, скульптури, присвячені останнім, у селищі вже є.

Не обійшлося і без покладання квітів на Замковій горі до пам’ятного знаку на честь 900-річчя Любецького з’їзду князів.

Загалом програма була насиченою та різноманітною. Увесь день на стадіоні Любеча тривала театралізована концертно-видовищна програма за участю професійних та аматорських колективів області, гостей фестивалю, захоплюючі показові виступи клубів історичної реконструкції та бойових єдиноборств, кінного театру із «Соколиного хутора». Всі охочі мали змогу взяти участь у творчих майстер-класах, постріляти з лука, відвідати «Містечко майстрів» та оглянути виставкову експозицію козацької тематики. Для найменших учасників фестивалю працювали дитячі розважальні майданчики.

Для тих, хто хотів ближче познайомитися з історією Любеча, проведені екскурсії селищем.

Втім, день виявився не тільки цікавим, а й корисним: на Замковій горі голови Любецької та Михайло-Коцюбинської об’єднаних територіальних громад, голова Славутицької територіальної громади підписали Меморандум про партнерство та співробітництво, що сприятиме соціально-економічному зростанню та підвищенню добробуту громадян.


За інформацією Любецької ОТГ

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини