Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:47:49

Чернігівські рятувальники взяли участь у профорієнтаційному інтерактивному дитячому заході "Місто професій"

06.08.2018   08:02Агенцiя

4 серпня до заходів міжнародного проекту "Місто професій" вже четвертий рік поспіль долучилися рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області.

У містечку, що розгорнуло свою роботу  на території Чернігівського "Центрального парку культури та відпочинку", діти й учнівська молодь мали можливість спробувати себе в ролі працівника певної галузі, отримати майстер-клас від спеціалістів, заробити перші гроші та витратити їх на солодощі й подарунки. Проте, головна мета проекту полягає у тому, щоб його учасники змогли усвідомити важливість правильного вибору майбутнього фаху.

Під час профорієнтаційного інтерактивного дитячого заходу не аби яку зацікавленість викликали професії, представлені Службою порятунку "101" Чернігівщини. Традиційно, з дітьми працювали фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування, пожежно-рятувального та аварійно-рятувального відділень, психологічного забезпечення та соціально-гуманітарної роботи. Крім того, було розгорнуто намет мобільного пункту навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Діти мали можливість за допомогою пожежного ствола влучити струменем води у ціль, приміряти бронежилети, захисні костюми, попрацювати з спецобладнанням рятувальників, міношукачем, посидіти за кермом оперативно-рятувальної техніки. Тренінги з елементами щодо зниження стресових факторів у надзвичайних ситуаціях провели фахівці відділу психологічного забезпечення та соціально-гуманітарної роботи, а викладачі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ознайомили учасників заходу та їх батьків із заходами безпеки життєдіяльності у побуті та під час дозвілля, а також індивідуальними засобами захисту органів дихання і зору від небезпечних факторів під час пожеж та аварій з викидом отруйних речовин.

Головна мета, а це навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки, навичкам практично діяти індивідуально і колективно у різних екстрених ситуаціях, досягнута. Діти та їх батьки пізнавально провели своє дозвілля.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.