Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:27:46

За клопотанням прокурора судом відносно громадянина Республіки Білорусь застосовано екстрадиційний арешт

01.08.2018   07:45Агенцiя

За апеляцією прокурора на рішення Новозаводського районного суду м. Чернігова від 24 липня про відмову у задоволенні клопотання прокурора, Апеляційним судом Чернігівської області від 25.07.2018 застосовано екстрадиційний арешт до громадянина Республіки Білорусь.

Як встановлено, 14 липня поточного року громадянина іноземної держави затримано співробітниками Чернігівського відділу поліції ГУНП в області.
   
На підставі ухвали Могильовського обласного суду Республіки Білорусь арештований знаходиться у розшуку з метою притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 285, ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 328, ч. 4 ст. 328 Кримінального кодексу Республіки Білорусь  (незаконний обіг наркотичних засобів у складі організованої групи).
   
Установлено, що у 2009 році іноземець зі своїми співучасниками став членом організованої групи, яка входила до складу міжнародної організованої злочинної групи, створеної для отримання прибутку від незаконного обігу наркотиків.
   
Зокрема, у квітні 2010 року іноземний громадянин організував покупку не менше 46 кг героїну в Росії для транспортування до Білорусі, однак був затриманий російською міліцією, 46 кг наркотичного засобу було вилучено.
   
Також у серпні 2010 року затриманий організував купівлю 27,5 кг героїну для транспортування до Білорусі, але білоруська міліція зупинила машину у Вітебській області та вилучила вказану кількість наркотичного засобу
   
Наразі прокуратурою області за дорученням Генеральної прокуратури України проводиться екстрадиційна перевірка обставин, що можуть перешкоджати його видачі до Республіки Білорусь.
   
Всього за останні 2 роки на території області затримано 39 осіб, які розшукувались іноземними державами, з них забезпечено видачу та фактичну передачу 27.
 

Прес-служба прокуратури області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.