Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:05:23

Чому зростає рівень води у річці Білоус?

31.07.2018   09:43

До Деснянського басейнового управління водних ресурсів у липні зросла кількість звернень громадян з приводу підтоплення домогосподарств та прибудинкових територій водами річки Білоус.

За даними гідрологічних спостережень, з 17.07.2018 на річці Білоус відбулося різке підвищення рівнів води. Найвищий рівень по посту «Кошівка» було досягнуто 25.07.2018, він склав 336 см (при цьому рівень виходу води на заплаву становить 350 см). Станом на 26.07.2018 рівень дещо знизився і становить 330 см.

Основна причина – велика кількість атмосферних опадів. Так, за даними метеомайданчика Чернігівського МУВГ, починаючи з 15.07 по місту Чернігів і його околицях випало близько 150 мм опадів. Оскільки річка має атмосферне живлення, то ці опади значно вплинули на рівень води.

Крім того, внаслідок значного господарського освоєння та масової забудови, заплава річки (особливо поблизу м. Чернігів) зазнає значного антропогенного навантаження. Основними причинами порушення функціонування р. Білоус як природного водотоку є стічні води, що надходять з урбанізованих територій, засмічення русла та заплави річки поваленими деревами та побутовим сміттям. Місцями в межах русла річки Білоус спостерігаються затори з повалених дерев і сміття, що утруднює природний стік води.

Організація робіт у галузі регулювання водних відносин, пов'язаних з ліквідацією наслідків аварій та стихійного лиха, погіршенням якості вод або їх шкідливою дією, залучення у встановленому порядку до цієї роботи підприємств, установ і організацій, відповідно до п. 5 ст. 10 Водного кодексу України, належить до відання сільських, селищних, міських та районних у містах рад.


Довідково:
Білоус – мала річка, що належить до басейну Десни і є її правою притокою першого порядку. Річка протікає по території Ріпкинського і Чернігівського районів Чернігівської області. Довжина річки – 56,9 км, площа водозбору 614 км2. Річка має п’ять приток довжиною понад 10 км – річки Хохла, Свишень, Струга, Рудка, Ільгівка, загальна довжина яких 138,7 км. Власний стік річки зарегульований помірно (4 руслові ставки).



Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира 17:22

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця рф, командира зведеного підрозділу за фактами віддання наказів та порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

“Весняні ритми” духового оркестру 16:30

“Весняними ритмами” порадував глядачів духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру. 21 квітня 2024 року публіка змогла сповна насолодитися новою концертною програмою оркестру під такою назвою.

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті 12:36

Допомога при гострому мозковому інсульті входить до Програми медичних гарантій, пацієнт із підозрою на інсульт безоплатно отримує всю необхідну діагностику, а у разі підтвердження діагнозу – лікування. У Чернігівській області допомогу при інсульті надають 10 закладів, які мають договір з Національною службою здоров’я України.

Легендарний лікер Jägermeister: як виготовляється та як правильно пити? 12:28

Більше восьмидесяти натуральних компонентів, строго виважена рецептура та понад 80 років історії — все це характеризує один з найвідоміших лікерів у світі, Jägermeister.

За матеріалами СБУ винесено вирок двом рашистам, які знущалися над мешканцями Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок двом рашистам, які знущалися над мешканцями Чернігівщини 12:20

За матеріалами СБУ суд виніс вирок двом російським військовим, які скоювали воєнні злочини під час окупації Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини