Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:51:40

В обласній раді обговорено структуру, функції та місце розташування реабілітаційного Центру комплексної допомоги учасникам АТО

20.07.2018   17:45Агенцiя

19 липня в залі президії обласної ради відбулася нарада робочої групи з вивчення питання створення Центру надання соціальної, медичної та психологічної допомоги учасникам бойових дій, учасникам антитерористичної операції, членам їх родин і членам сімей загиблих воїнів.

Під час засідання, яке провів перший заступник голови обласної ради, співголова робочої групи Валентин Мельничук, опрацьовано ключові напрямки облаштування та розміщення реабілітаційного Центру. Також мова йшла про забезпечення закладу кадрами, медичним обладнанням і апаратурою, фінансовими ресурсами.

На першому засіданні робочої групи відзначено необхідність створення такого Центру на базі ошатного приміщення з прилеглою територією, з необхідним медичним та реабілітаційним обладнанням і відповідними фахівцями для проведення діагностики, зняття больового синдрому, медичного та психологічного лікування і реабілітації, а також дозвілля. Відмічалося на необхідності застосування світової практики, коли в Центрі разом з воїном перебуває його родина.

Концепцію Центру діагностики та психологічної реабілітації для учасників АТО представив голова комітету Громадської ради при обласній державній адміністрації з питань охорони здоров'я Іван Осадців. За його словами, проект підготовлений за прикладом вже діючих профільних закладів в інших регіонах нашої держави та провідних країнах світ. З урахуванням побажань представників громадських організацій Центр має бути компактний і знаходитися тільки в Чернігівській області та здійснювати діагностику і психологічну реабілітацію лише учасників АТО разом із членами їхніх сімей. Потужності закладу повинні забезпечити, щонайменше двічі на рік, - повний медогляд, діагностику, сімейну консультацію психолога, а при потребі - психологічну реабілітацію та діагностику і лікування у відповідних стаціонарних відділеннях Центру. Як наголосив виступаючий, аби здійснити вищезазначені функції, штатний розклад такого закладу повинен складати 200-220 фахівців, в числі яких орієнтовно 65 лікарів. А ось група психологів для проведення прийомів індивідуальних, сімейних та колективних занять, психотренінгів повинна складати 15-17 спеціалістів.

Член Ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО при Чернігівській міській раді Віктор Мозговий презентував учасникам заходу модель Біопсихо-соціодуховного реабілітаційного центру для учасників АТО. Головною метою створення даного Центру є в першу чергу психічне, психоемоційне та психофізіологічне відновлення особи військовослужбовців і повернення їх до повноцінного громадського життя. Специфікою роботи є надання особливої ролі у системі реабілітації поряд з впливом ефективних психокорекційних та психотерапевтичних процедур духовного відновлення особистості.

З доцільними варіантами створення реабілітаційного закладу присутніх ознайомив начальник управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Петро Гармаш.

Аргументовані зауваження висловили голова ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО при Чернігівській міській раді Андрій Требух та очільник Відокремленого Підрозділу Громадської Організації «Об'єднання Добровольців» в Чернігівській області, член робочої групи Світлан Здор.

Запропоновані в ході засідання пропозиції прокоментували: депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, член робочої групи Микола Дейкун, головний лікар комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний госпіталь інвалідів війни» Володимир Товчига, директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олег Русін.

В результаті обговорення було вирішено відвідати та ознайомитися з інфраструктурою медичних установ обласного центру, оглянути запропоновані приміщення та території, для розміщення реабілітаційного Центру комплексної допомоги учасникам АТО.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини