Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:24:53

Яких змін чекати любителям відпочинку на Голубих озерах

21.06.2018   08:17

З 26 червня в’їзд автотранспорту та територію комплексу «Голубі озера», що на Ріпкинщині, буде обмежений. Відтепер власник авто має сплатити рекреаційний збір (25 гривень за добу) та припаркуватися у спеціально відведеній зоні. Планують ввести і плату за місце під намет — 20-25 гривень.

Про необхідність таких нововведень говорили у Чернігові під час прес-конференції «Екологічна ініціатива “Як захистити Голубі озера від сміття”».

За словами голови Благодійного фонду імені Софії Русової Івана Чауса, котрий займається благоустроєм комплексу з 2013 року, кількість туристів в літній період кожного року збільшується і за останні роки досягла 3-4 тисячі в день. До речі, з Чернігівщини лише 15%, всі інші — з різних куточків України і не тільки.

Відповідно збільшується і кількість сміття, яке залишають після себе відпочивальники. Статистика досить сумна: якщо хоча б один раз на тиждень не вивезти відходи, то їх накопичується близько 16 тонн. Тим більше, що за значної кількості транспортних засобів на території (понад 500) це просто технічно неможливо. Ситуація може привести до глобальних наслідків.

Представники туристичної агенції «My Chernihiv» Ірина Березинець та Сергій Михайлюк переконують: відпочинок на озерах безпечний. Тут одна з найчистіших в Україні вода. Аби так залишалося і надалі, варто зробити певні кроки. Один з них — обмежити кількість транспортних засобів на території, що дозволить організоване прибирання.

Ідею підтримує Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА. Втім, як наголосив заступник директора Департаменту Василь Новак, варто ще й підвищувати екологічну свідомість громадян. Адже проблема засмічення дуже гостро стоїть не тільки на Голубих озерах.

Як зазначили автори ініціативи, зібрані кошти за в’їзд використовуватимуть на обслуговування персоналу та екологічні цілі. Заборонять привозити з собою плавзасоби — все необхідне можна взяти напрокат. Слідкуватимуть і за спокоєм туристів комплексу — гучно слухати музику на базі можна буде тільки до 24:00 год.

До речі, за останні роки значно покращилася інфраструктура комплексу. Нині Голубі озера — це не тільки пляжна зона, а осередок проведення різноманітних заходів. Тут розробили велосипедні туристичні маршрути, почали встановлювати відеокамери. Планують підвести технічну воду, покращити мобільне покриття, встановити близько 20 контейнерів для сміття та 15 туалетів. Тобто забезпечити максимально комфортний відпочинок.


Департамент інформаційної діяльності  та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.