Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:32:39

В рамках операції "Зброя і вибухівка" поліція Чернігівщини вилучила 33 одиниці вогнепальної зброї та більше двох тисяч боєприпасів

07.06.2018   11:47Агенцiя

Протягом березня-травня в області тривали превентивні спеціальні заходи поліції, спрямовані на виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, бойових припасів та вибухівки.

Як розповів начальник ГУНП в Чернігівській області Едуард Альохін, метою заходів стало встановлення  та припинення каналів постачання зброї та боєприпасів із зони проведення операції Об’єднаних сил та попередження злочинів з використанням вогнепальної зброї та вибухівки.

У рамках відпрацювання поліцейські загалом вилучили 33 одиниці вогнепальної зброї та кілька тисяч боєприпасів, серед яких більше ніж півтори тисячі набоїв різних калібрів, 12 гранат та майже 700 одиниць інших боєприпасів.

В масштабах України за час операції поліція вилучила тисячу одиниць вогнепальної зброї, 947 гранат, 152 вибухові пристрої, 107 тисяч набоїв та 98кг вибухових речовин.

До виявлення та припинення незаконного обігу зброї залучалися майже всі служби поліції. Найбільша кількість виявлених фактів припадає на карний розшук та підрозділ превенції. Серйозну підтримку оперативникам надавали кінологи із спеціально тренованими собаками.

Так,  в  Чернігівському районі у військовослужбовця було вилучено дві гранати  РГД-5,  два РПГ – 26, три гранати Ф-1, чотири запали до гранат та 138 набоїв. В місті Прилуки у раніше судимого місцевого жителя  задокументований факт зберігання гранати, пістолета та 80 набоїв.

За всіма фактами виявлення вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки відкриті кримінальні провадження за ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Тривають досудові розслідування.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області












 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини