Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:09:30

Енергоефективність - шлях до сталого розвитку

11.05.2018   09:03

10 травня у великій залі виконавчого комітету відбулася регіональна конференція «Енергоефективність – шлях до сталого розвитку».

У заході взяли участь міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови Григорій Олійник, депутати міської ради, голови ОСББ та запрошені гості міста: перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, виконавчий директор  Асоціації «Енергоефективні міста України» Святослав Павлюк, перший заступник міського голови м. Миргород Сергій Швайка, національний експерт проекту ЕУ «Угода мерів- Схід» в Україні Оксана Кисіль, співробітник проекту в Посольстві Норвегії в Києві Лієна Абрама, радник голови Держенергофективності України Олексій Корчміт, представники сільських рад. Конференція складається з 4 пленарних засідань.

Першу сесію пленарного засідання даної конференції на  тему: «Енергоефективність в м. Ніжині: досягнення та виклики» відкрив міський голова Анатолій Валерійович. У своєму виступі зазначив, що зустріч відбулася в рамках європейського тижня сталої енергії, в місті проводяться роботи по підтримці енергоефективності вже не один рік, даний захід спрямований на залучення енергоресурсів, які необхідні для застосування новітніх технологій, дбайливого ставлення до довкілля і клімату.

Святослав Павлюк зазначив, що фактично Ніжин став одним з перших міст в цьому році, яке проводить дні сталої енергії та підтримує міську владу і громаду в приєднанні до тих міст, які переймаються енергоефективністю, а Асоціація, у свою чергу, буде надавати всебічну підтримку в досягненні цих цілей.

Григорій Олійник доповів про комунальне господарство в м. Ніжині в розрізі енергоефективності.

Голова ОСББ «Синяківське» Людмила Герасименко та голова ОСББ «Ніжинець» Людмила Коваленко розповіли про свої досягнення в енергозбереженні, плани на майбутнє та проблеми, з якими вони стикалися під час виконання робіт.

Друга пленарна сесія стосувалася питання формування ефективного власника в багатоповерховому будинку для залучення інвестицій.

В рамках даного питання присутні обговорили реалізації права власності у багатоквартирному будинку, потенційні джерела фінансування на прикладі кредитів. Також розглядались проблеми управління та використання спільного майна, обрання управителя та його відкликання, процедуру проведення зборів співвласників, створення асоціації ОСББ та інші.

Під час заходів до Днів сталої енергії було нагороджено переможців конкурсу «Найкращий енергоаудит», що проводився напередодні для старшокласників. Метою конкурсу є прищеплення школярам нових енергетичних звичаїв через підвищення їхньої обізнаності з питань раціонального використання енергії та практичних навичок. Міський голова за участь у конкурсі вручив подяки та призи загальноосвітнім закладам №16,13,15,3,2. Третє місце зайняли ЗОШ №7,17 та 10, друге місце – ЗОШ № 9, почесне перше місце – ЗОШ №1.

Переможцям Анатолій Лінник вручив подяки, призи та солодощі, побажав дітям успіхів, подякував їхнім батькам та керівникам.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини