Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:54:10

Шість громад з Чернігівщини стали кандидатами на значну фінансову підтримку у створенні ЦНАПів

07.05.2018   11:45Агенцiя

Бобровицька, Вертіївська, Іванівська, Куликівська, Михайло-Коцюбинськa, Коропська ОТГ пройшли попередній відбір на отримання допомоги від Програми «U-LEAD з Європою» у модернізації та створенні ЦНАПів. Остання із зазначених громад претендує на спеціальний вид допомоги -«Мобільний ЦНАП».

Експерти проаналізували майже 250 заявок від органів місцевого самоврядування України, які були допущені до розгляду, та відібрали 150 кандидатів до участі в Програмі.

Втім, включення до списку не означає безумовної підтримки або ж підтримки в повному обсязі, оскільки значна кількість заявок ще потребують належного офіційного підтвердження зобов’язань та перевірки інформації.

Конкретні види допомоги та її обсяги будуть визначені спільно Програмою та громадою. Зокрема  враховуватимуться методологічні підходи до функціонування належного ЦНАПу та результати візиту спеціалістів до кожної громади. У разі виявлення непереборних перешкод для участі громади в Програмі або ж надання недостовірної інформації заявка може бути відхилена від підтримки на будь-якому етапі комунікації та підготовки технічного завдання щодо співпраці.

 Починаючи з 21 травня, з кожною ОТГ ндивідуально контактуватимуть уповноважені спеціалісти Програми. Протягом травня-липня для кожної громади буде складено детальне технічне завдання із зобов’язання.

Нагадаємо, що загалом відбудеться чотири раунди, в кожному з яких оберуть до 150 кандидатів для участі в Програмі. Так, до квітня 2020 року підтримають близько 600 громад.

Причинами відхилення заявок ОТГ, які не пройшли перший етап відбору, здебільшого стали брак інформації у заявці для її оцінювання та відсутність належного приміщення для ЦНАПу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини