Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:34:46

За допомогою Бюджету участі в мешканців мікрорайону "Градецький" з’явився парк для відпочинку

28.04.2018   09:34

Нещодавно в Чернігівській міській раді відбувся публічний звіт про виконання проектів Бюджету участі, які реалізовувалися в минулому році. Ми поступово будемо розповідати про більшість таких проектів.

Одним з цих проектів є  благоустрій занедбаної території в мікрорайоні поблизу готелю «Градецький», на якій колись була паркова зона. Назва проекту - «Гарним людям – гарний відпочинок».

Про історію виникнення цього проекту та його реалізацію прес-службі міської ради розповіла його автор Тетяна Зайченко:

    - Ми, мешканці мікрорайону «Градецький», дуже вболіваємо за благоустрій нашої території. Аби постійно її покращувати, використовуємо для цього всі можливі засоби. Звертаємось до депутатів, до Управління ЖКГ міської ради.

За словами авторки проекту, ідея реконструювати та відновити занедбаний парк по вул. 1-ї Гвардійської Армії (вздовж будинку №4) з’явилася вже давно, але на її реалізацію потрібна була досить велика кількість коштів. З цим питання зверталися до ЖЕКів, ОСББ, а кінцевих результатів це не давало. Зібрати кошти з людей, аби самим відновити його, не було сенсу, адже це непідйомна сума.

У в 2015 році зі ЗМІ дізналися, що в місті розпочала діяти програма Бюджет участі. Що за її допомогою можна реалізувати гарні ідеї для свого міста, мікрорайону. І вирішили своєю ініціативною групою, в яку входять мешканці мікрорайону, реалізувати мрію всіх нас, подати проект по реконструкції парку. У той же рік ми не встигли підготувати проект, бо запізно дізналися про цю програму. Але все одно почали його готувати і подали на наступний рік (2016). Аби написати гарний проект та провести інформаційну кампанію, знадобилося витрати досить багато часу та сил. Але воно того варте.

Наша ініціативна група складається з 5 - 6 чоловік. Перед написанням проекту ми обійшли всі прилеглі будинки. Спілкувалися з мешканцями пояснювали їм, що хочемо подати проект, цікавилися, що би вони хотіли побачити в цьому парку. Запитували, чи люди взагалі згодні з таким проектом. А також розповідали їм, що аби проект реалізувався, потрібно буде прийти на голосування та підтримати його, а також до цього залучати знайомих, сусідів.

За словами Тетяни Зайченко, після проведення інформаційної кампанії всі мешканці цього району допомагали в написанні проекту, в плануванні території, в проведенні агітації під час голосування. Тобто кожен допомагав тим, що вміє. 

Найбільше складнощів викликало та часу пішло на складання кошторису проекту та визначення вартості проектної документації. Адже під час написання проекту вартість матеріалу одна, а вже через рік зовсім інша і це все потрібно було врахувати. У складанні правильних розрахунків допомагали знайомі спеціалісти, сусіди, а фахівці з Управлінні ЖКГ міської ради консультували.

Цим проектом передбачено влаштування доріжок з бруківки, встановлення енергозберігаючих світлодіодних світильників, розміщення малих архітектурних форм декоративного призначення, встановлення лавок для відпочинку та урн, відновлення існуючих споруд для дітей та встановлення декоративної огорожі. Такий парк потрібен, адже в мікрорайоні подібного взагалі немає.

Роботи розпочалися в минулому році, але за несприятливих погодних умов їх виконання було призупинено. Станом на сьогодні роботи по відновленню парку виконанні на 70%. У цьому році вони продовжилися і будуть завершені.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини