Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:01:30

Поліція затримала іноземця, який обкрадав продавчинь

05.04.2018   09:35

У рамках проведення операції «Мігрант» чернігівська поліція затримала безробітного іноземця, який обкрадав магазини, користуючись необачністю продавчинь.

До Чернігівського відділу поліції надійшло чотири звернення від продавчинь з різних магазинів. Жінки розповіли правоохоронцям, що саме в той час були дуже заклопотані роботою, тож випустили з виду, що їх речі за хвилину можуть опинитися в кишенях крадія, що вдало зіграв роль клієнта.

Невідомий зазвичай хапав те, що було в полі зору, здобувши в такий спосіб кілька мобільних телефонів та понад тисячу гривень з кас. Як встановили поліцейські, до крадіжок причетний 34-річний іноземець, що вже мав проблеми із законом. Чолов’яга жив і обкрадав магазини в одному районі, він у скоєному зізнався та надав правдиві свідчення.

Нагадаємо, що профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант» тривають з кінця лютого. Співробітники Управління Державної міграційної служби України та Головного управління Нацполіції в Чернігівській області виявляють іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають в Україні.

Особлива увага приділяється притягненню зловмисників-іноземців до кримінальної відповідальності або видворення їх за межі України, виявлення порушників правил перебування в нашій державі, нелегальних мігрантів та інших осіб, які не мають підстав для подальшого перебування в Україні.

Поліцейські звертаються до жителів Чернігівщини з проханням дзвонити на лінію «102» та надавати інформацію про підозрілих осіб або іноземців, які перебувають в Україні незаконно або з порушеннями чинного законодавства.

Інформація за даним фактом внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 (крадіжка), що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.