Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:48:06

Сільські поштові відділення на Чернігівщині планують закрити до кінця року. ВІДЕО

17.02.2018   11:32Агенцiя

Сільські поштові відділення на Чернігівщині планують закрити до кінця року. Цей процес почнеться влітку. Наша область стала першою, де протестують проект пересувних поштових відділень.

Селян будуть обслуговувати спеціально обладнані автомобілі з екіпажем, а це — водій, начальник пересувного відділення та листоноша. Все заради того, щоб зекономити бюджетні гроші.
Три рази на тиждень у відділення зв’язку села Бирине привозять пошту.
Листоноші приймають газети і товари.

Частина вивантаженого залишається на прилавках, більшість — доставляється до адресатів.

Листоноша Тетяна Помаз обслуговує пів села, в Бириному проживає близько шести сотень осіб, розносить пенсії та пресу. Протяжність її робочої ділянки -17 км.

Влітку Биринський поштовий вузол, як і решта інших сільських, може закритись — їх замінять пересувні поштові відділення.

Надія Здоровець працює у Биринському відділенні зв’язку 40 років. Тут вона начальник і, за сумісництвом, листоноша. Працює — три дні на тиждень по 6 годин. Мобільна група не зможе приділяти стільки часу Бирину, непокоїться Надія Здоровець.

Оксана Острик прийшла до поштового відділення отримати посилку. Каже, про впровадження пересувної пошти чула.

Під час льодоставу дістатися до Бирного проблема. Навесні, під час повені, також сполучення нема. В обласній філії поштового оператора селян заспокоюють.
Скорочення неминуче, каже Олена Дорошенко, керівник Чернігівської регіональної філії Укрпошти. У поштарів, які залишаться працювати, зарплати виростуть.

За словами Олени Дорошенко, до кінця року сільське населення області буде обслуговуватись пересувними відділеннями поштового зв’язку.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини