Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:40:34

Вдруге обговорили колективне звернення жителів с. Пакуль Чернігівського району стосовно врегулювання земельних питань на території сільської ради

16.02.2018   08:52

15 лютого перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів нараду, де в черговий раз обговорили порушені жителями села Пакуль Чернігівського району проблеми стосовно вирішення земельних питань на території сільської ради.

На засіданні були присутні заступник голови Чернігівської районної ради Володимир Поліщук, Пакульський сільський голова Лариса Ковальчук, начальник та заступник начальника управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації Ірина Труба і Надія Мазепа, заявники - жителі с. Пакуль Олександр Ворох, Любов Черниченко і Тетяна Шульжинська та відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради.

Валентин Мельничук нагадав, що до обласної ради звернулися жителі села Пакуль (всього 34 підписанти) стосовно розблокування питання в оформленні громадянами-власниками земельних часток (паїв) прав на земельні ділянки.

23 січня 2018 року з метою винайдення шляхів врегулювання порушеного питання в обласній раді відбулася робоча зустріч з розгляду звернення за участі зацікавлених осіб.

За результатами цієї наради були направлені відповідні депутатські звернення на ім'я голови Чернігівської районної державної адміністрації та прокурора Чернігівської області щодо вивчення ситуації та вжиття в межах компетенції заходів реагування та отримані відповіді.

Перший заступник голови обласної ради наголосив на необхідності все ж таки знайти шляхи врегулювання піднятих у зверненні громадян проблемних питань за участі місцевої влади та райдержадміністрації.

Заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Надія Мазепа роз'яснила ситуацію щодо процедури оформлення і затвердження протоколів та видачі документів на право власності земельних паїв і зазначила, що дійсно протягом 2016-2017 років були проблеми у виділенні земельних ділянок власникам земельних часток (паїв). За її словами, починаючи з 2018 року райдержадміністрація приймає належно оформлені заяви від громадян як власників земельних часток (паїв), а також розпорядження щодо розробки технічної документації із землеустрою по встановленню (відновленню) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та надання земельної ділянки у власність.

У результаті обговорення присутні дійшли порозуміння щодо порядку розподілу і отримання витягів з протоколів жеребкування серед власників земельних часток (паїв) та подальшого оформлення земельних ділянок у районній державній адміністрації.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.