Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:10:09

Від Лося до лося

06.02.2018   10:52

За повідомленням єгерської служби ТОВ СМРП «Динамо» в їхніх мисливських угіддях виявлено факт браконьєрського полювання лося європейського на території Городнянського району Чернігівської області.

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області 04.02.2018 року в ході проведення рейдової перевірки по контролю за станом охорони та використанням природних ресурсів перевірені вищевказані факти та встановлено, що фактично незаконно відстріляна самка лося європейського із двома ембріонами, в ніч з 03 на 04 лютого поточного року групою осіб із застосуванням спеціальних приладів для полювання в темну пору доби.
    
На місці вчинення браконьєрства виявлено нутрощі дикої тварини та як уже згадувалось два ембріона, а туша вивезена з місця автомобілем «позашляховик», на якому і промишляли браконьєри вже не один раз і в цих мисливських угіддях, а також суміжних (із міркувань нерозголошення зайвої інформації марку автомобіля не вказуємо).
    
На місце вчинення браконьєрства викликано слідчо-оперативну групу Городнянського відділення Менського ВП ГУНП в Чернігівській області по телефону «102», якими проведено огляд місця події, складено відповідні матеріали, відомості внесено до ЄРДР та порушено кримінальне провадження по ст. 248 ч. 1 КК України.
   
До відома, наказом Міністра екології та природних ресурсів України № 481 від 19.12.2017,  який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28.12.2017 за № 1573/31441,  лось європейський внесено до Переліку видів тварин, занесених до Червоної книги України (тваринний світ), як вразливий вид.       
   
Розмір компенсації за шкоду, заподіяну незаконним добуванням тварини – лось європейський, вид якої занесений до Червоної книги України, наразі нараховується.
     
Разом із тим, зі слів місцевих, це справа рук зухвалого браконьєра з одного із сіл суміжного з Городнянщиною Ріпкинського району. Останніми роками від його рук полягло не один десяток лосів, оленів, козуль та кабанів, а також кілька тонн риби як у Дніпрі, так і в урочищі «Замглай», яку він знищує електрострумом. Єгерська служба, природоохоронні та правоохоронні органи не спромоглись знешкодити злодюгу, щоразу він уникав відповідальності, хоч і затримувався багато разів. Скоріше за все станеться так і цього разу.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини