Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:18:21

Органами прокуратури області активно реагують на порушення при використанні державного та комунального майна

30.01.2018   07:54Агенцiя

Органами прокуратури області у 2017 році забезпечено дієве реагування на факти порушення державних інтересів при використанні суб’єктами господарювання державного та комунального майна.

Так, у сфері державної та комунальної власності у 2017 році задоволено 66 позовів на понад 7,5 млн грн, ще 735 відшкодовано відповідачами добровільно за закритими справами. Реально виконано, з урахуванням позовів минулих років, на 45,6 млн грн.

В судовому порядку прокурорами ініціювалося повернення у розпорядження держави майна, що незаконно вибуло у приватну власність, скасування рішень про державну реєстрацію об’єктів нерухомості, стягнення заборгованості з орендної плати та інші.

Зокрема, реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, прокуратура звернулася до господарського суду Чернігівської області з позовною заявою до суб’єкта господарювання про усунення перешкод у користуванні майном загальною площею понад 3 тис м2, що належать на праві господарського відання одному із дослідних господарств Національної академії аграрних наук  України, та стягнення упущеної вигоди.

Позов задоволено судами першої та апеляційної інстанції. Наразі, частина об’єктів нерухомості загальною площею понад 1600 м2  вартістю близько 1,2 млн грн вже повернута у розпорядження державного підприємства. Подальший хід виконання рішення суду перебуває на контролі регіональної прокуратури.

Також, за позовом прокурора скасовано державну реєстрацію права власності за приватною структурою приміщення кафе площею 360 м2 , що знаходиться в  смт. Холми Корюківського району, проведену на підставі недійсних документів.

Також, Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора про скасування реєстрації права власності на об’єкт незавершеного будівництва в історичній частині міста Чернігова на території архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Робота з цих питань продовжується.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.