Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:10:10

340 сімей перебуває на обліку в Чернігівському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

22.01.2018   09:59

Діяльність Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді направлена на надання відповідних послуг сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, збільшення кількості індивідуальних послуг.

Протягом минулого року ЧМЦСССДМ забезпечено діяльність п’яти спеціалізованих формувань, які спрямовані на:
    надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді, громадянам похилого віку, особам із числа випускників інтернатних закладів, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа, сім’ям опікунів, піклувальників, особам з інвалідністю, особам, які звільнилися з місць позбавлення волі, які перебувають у складних життєвих обставинах, прийомним та патронатним сім’ям, наставникам, особам, що зазнали жорстокості та насильства, постраждалим від торгівлі людьми, які залучалися до найгірших форм дитячої праці;
    проведення оцінки потреб дитини, сім’ї та молодої особи, обстеження матеріально-побутових умов за згодою сім’ї, визначення планування та методів соціальної роботи;
    надання послуг родинам, яким призначена допомога при народженні дитини;
    проведення перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини;
    здійснення, у разі потреби, соціального супроводу та надання соціальних послуг.

Загальна кількість отримувачів індивідуальних послуг у минулому році становила 8772 особи. На обліку сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, перебувало 340 сімей, в яких виховується 524 дитини. Під соціальним супроводом Центру перебували 125 сімей, в яких виховується 154 дитини. Також 17 прийомних сімей, в яких виховується 25 дітей.

Спільно з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради проведено 15 засідань міської координаційної ради з питань соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, на яких розглянуто 207 справ. У 2017 році працівниками здійснено1615 оцінок потреб дитини та її сім’ї. Просвітницько-профілактичною та соціально-профілактичною роботою охоплено 32 заклади міста. Проведено 342 групових заходів для 7015 осіб.

З 19 громадськими та благодійними організаціями протягом року проводилися спільні заходи по здійсненню соціальної роботи з різними категоріями дітей, молоді та сімей.

Так, 12 січня для дітей Чернігівського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Чернігівської ОДА проведено новорічне свято. За сприяння депутата Новозаводської районної у м. Чернігові ради Алли Клименок та за участі начальника відділу соціальної роботи Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлії Степанець дітям, що перебувають у державному закладі, були вручені солодощі та фрукти. А особливо дітки зраділи м’яким іграшкам, які отримали від гостей. Вітаючи присутніх зі святами, меценат завірила, що подібні заходи проводитимуться і надалі. 

 
За інформацією Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.