Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:14:39

Служба зайнятості та Михайло-Коцюбинська ОТГ об’єднують зусилля

19.01.2018   12:04

Про послуги служби зайнятості, інноваційні підходи в її роботі, створення нових робочих місць та про інші, не менш важливі питання з соціально-економічного життя громади, йшлося під час робочої зустрічі заступника директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергія Роговця, заступника керівника Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Наталії Каменської з головою Михайло-Коцюбинської об’єднаної територіальної громади Миколою Завальним, яка відбулася 17 січня.

Сергій Роговець розповів про ситуацію на ринку праці, перспективи розвитку підприємництва та створення нових робочих місць, послуги служби зайнятості, зокрема, щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, сприяння у започаткуванні власної справи, підготовки кадрів, стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць тощо.

У складі Михайло-Коцюбинської територіальної громади 20 населених пунктів, де проживає близько 8200 осіб. На її території працюють не лише приватні підприємці, а й ринкоутворюючі підприємства. Наприклад, ДП «Чернігіврайагролісгосп», ПОП ім.Войкова, ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія», ТОВ «Агрофірма Іванівка АГ», ТОВ «Добродія Фудз», КЗ «Чернігівський центр ПМЗД», Територіальний центр СО ЧРДА, ТОВ «Еко Енерджі Україна».

Микола Завальний відзначив, що забезпечення зайнятості жителів територіальної громади є одним із першочергових завдань, адже утворення ОТГ покликане саме сприянню поліпшення добробуту кожної людини. У його планах відкриття на території громади перукарні та майстерні з пошиття та ремонту одягу. Адже це - і потрібні послуги для місцевих жителів, і робота для бажаючих. Майбутнім підприємцям він обіцяє надати приміщення. Але для цього потрібні перукар та швачка, який наразі немає. Тому, голова ОТГ зацікавився послугами служби зайнятості для безробітних щодо сприяння в започаткуванні власної справи та можливістю професійного навчання, сподіваючись таким чином знайти потрібних фахівців.

Під час розмови були обговорені й інші шляхи подальшої співпраці. Зокрема щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру. «Завдяки цій послузі служби зайнятості у кожного безробітного є шанс отримати не лише додаткову матеріальну підтримку, а й, можливо, постійну роботу та внести свій вклад у розвиток і добробут свого населеного пункту», - зауважив Сергій Роговець.

Того дня фахівці служби зайнятості також зустрілися з заступником директора ТОВ «Добродія Фудз» Адрієм Ломейком. Це підприємство входить до складу Agricom Group - національної агропромислової групи, що спеціалізується на розробці, виробництві та дистрибуції продуктів харчування із зернових культур на власній виробничій базі та об’єднує сільськогосподарські, переробні та торговельні підприємства. Ключовими бізнес-напрямками діяльності є: рослинництво, зберігання зернових та олійних культур, виробництво та торгівля крупами і пластівцями тощо. Agricom Group виробляє продукцію під торговими марками «Добродія» і San Grano.

Оскільки підприємству наразі на роботу потрібні інженер-технолог, головний енергетик, сантехнік та водій навантажувача електричного, то було досягнуто домовленість про підбір кадрів службою зайнятості та за потреби професійне навчання безробітних під конкретне замовлення роботодавця, надання працівникам, щоправда лише певним категоріям громадян, ваучерів на навчання.


Валентина Федусь, Чернігівський ОЦЗ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини