Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:31:33

Судом підтверджено незаконність передачі в оренду земельної ділянки водного фонду площею 113 га

19.01.2018   07:50

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 16.01.2018 скасовано рішення господарського суду Чернігівської області, ухвалене в жовтні 2017 року, яким відмовлено в задоволенні позову прокуратури області, заявленого в інтересах держави до одного з товариств Чернігівського району, про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки.

Як встановлено, в 2005 році господарюючому суб’єкту на території Трисвятськослобідської сільської ради Чернігівського району надано в оренду земельну ділянку водного фонду загальною площею майже 113 га вартістю 2,8 млн. грн. з розташованим на ній водним об’єктом (77,7 га) для рибогосподарських потреб.

Пред'явлення вказаного позову зумовлено тим, що договір оренди земельної ділянки укладено з грубим порушенням вимог законів України «Про оренду землі», «Про плату за землю», «Про оцінку земель», якими передбачено обов’язковість проведення нормативно-грошової оцінки ділянки у разі визначення розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.

Всупереч вказаних вимог нормативна грошова оцінка земельної ділянки не проведена як на час укладення договору, так і на час подачі прокурором позову до суду.

Як наслідок, через неправильно обрахований розмір орендної плати, місцевим бюджетом недотримувалося щорічно близько 80 тис грн.

Наразі судом апеляційної інстанції підтверджено обґрунтованість правової позиції прокурора щодо незаконності передачі в оренду земельної ділянки водного фонду площею 113 га вартістю 2,8 млн грн.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.