Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:43:28

Відбулось урочисте відкриття підйомної платформи в Ніжинському дитячому будинку-інтернаті

02.12.2017   15:31

В Ніжинському дитячому будинку-інтернаті 1 грудня до Міжнародного дня інвалідів відбулось урочисте відкриття підйомної платформи.

На заході були присутні голова державної адміністрації Куліч В.П., перший заступник Ніжинського міського голови Олійник Г.М., народний депутат України Олександр Кодола з помічницею  Стратілат Т.М., Ніжинський Протоієрей Михайло Якубів настоятель церкви Святої Покрови.

Після урочистого відкриття підйомної платформи в актовій залі голова державної адміністрації Куліч В.П. вручив дітям-інвалідам подарунки, іграшки, солодощі та фрукти.

Вихованці та підопічні будинку-інтернату продемонстрували перед гостями свої здібності в декламуванні віршів, виконанні українського танка та шумового оркестру.

На згадку про приїзд гості отримали від вихованців роботи, виготовлені своїми руками.

Розважальну святкову програму продовжили волонтери-аніматори з м.Чернігова.

Кошти на оплату підйомної платформи в сумі 714,2 тис. було виділено розпорядженням голів обласної державної адміністрації та обласної ради від 16 березня 2017 року № 14.

Закупівля підйомної платформи відбувалась через систему «ProZorro»  декілька разів. Переможцем став ТОВ «УНІАР-Авто» м.Львів, яке виготовило платформу за проектом та розрахунками 2016 року.

Підйомник призначено для  піднімання та опускання у вертикальному напрямку осіб з фізичними вадами. Виготовлений (гідравлічний підіймач) у відповідності припису і дерективи 2006/42WE європейського парламенту від 17 травня 2006 року. Система контролю за якістю відповідає нормі ISO9001:2000.

Адміністрація НДБІ та підопічні закладу висловлюють щиру подяку обласній державній адміністрації, волонтерам та всім небайдужим людям, хто прийняв участь в реалізації даного проекту та жив мрією про підйомну платформу.

Вихованці та підопічні IV профілю з обмеженими фізичними можливостями на візочках тепер мають безперешкодний (щоденний) доступ до кабінетів логопеда та ЛФК, комп'ютерного класу, актової та спортивного залів, їдальні, які розташовані на другому поверсі з появою підйомної платформи, що сприятиме їх соціалізації, підвищенню життєвої компетентності та реабілітації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини