Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:38:06

У Чернігові відзначили Міжнародний день людей з інвалідністю

02.12.2017   14:55Агенцiя

Міжнародний день людей з інвалідністю встановлений ООН у 1992 році, він відзначається 3 грудня. Цей день не є святом, а покликаний привернути увагу суспільства до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності й благополуччя. За тим, як суспільство ставиться до людей з інвалідністю, в тому числі – до дітей, визначається рівень цивілізованості країни.

Сучасна державна політика України зосереджена на забезпеченні прав людей з інвалідністю задля їх участі в суспільному житті, виконанні зобов'язань за Конвенцією про права осіб з інвалідністю, впровадженні європейських підходів до розв'язання проблем цієї категорії громадян. Держава бере на себе відповідальність за учасників антитерористичної операції, які ціною свого здоров'я боронили територіальну цілісність країни. Нині на Чернігівщині проживає 228 інвалідів АТО.

Паралімпійці Чернігівщини, сімнадцятеро з яких представляють Україну у складі Національної збірної команди, постійно демонструють велику силу духу та впевнено здобувають перемоги на світових і європейських змаганнях.

Значна увага надається й включенню дітей з особливими освітніми потребами в суспільні відносини через створення інклюзивного освітнього середовища. В області значно зросла мережа закладів дошкільної, загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням, створено три інклюзивно-ресурсні центри та обласний ресурсний центр із підтримки інклюзивної освіти. Вже відкрито 5 медіатек для дітей з інвалідністю на базі закладів загальної середньої освіти Чернігова й Корюківки, на черзі – облаштування медіатек у школах Городнянського та Ріпкинського районів. У 2016-2017 роках масштабно реконструйовано Обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, вперше в Україні стартував пілотний проект «Паліативна допомога дітям з інвалідністю з невиліковними прогресуючими хворобами психоневрологічного профілю».

В рамках заходу, зокрема, експонувалася роботи образотворчого і декоративно-вжиткового мистецтва, авторами яких є люди з інвалідністю, діяла фото-виставка «Я такий, як ти». Вітали учасників зібрання й солісти Обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм та народного самодіяльного колективу «Сузір'я» обласного Будинку культури Українського товариства глухих. В ході офіційної програми – вручено принагідні відзнаки.

Розпорядженням голови Чернігівської обласної державної адміністрації за активну життєву позицію, значний особистий внесок у захисту прав та інтересів людей з інвалідністю, а також з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:
Коломійця Олексія Михайловича – спортсмена-інструктора штатної збірної команди України з плавання;

Трубенок Олену Василівну – виконавчого директора громадської організації «Голос батьків», м. Чернігів.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:
Гуньку Дмитру Анатолійовичу – тренеру-викладачу з плавання комунального закладу «Чернігівська обласна дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів» Чернігівської обласної ради;
Власкіній Тетяні Володимирівні – перекладачу-дактилологу Чернігівської обласної організації «Українське товариство глухих»;
Луцику Миколі Сергійовичу – вчителю-реабілітологу відділення працетерапії та професійної орієнтації обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, м. Чернігів.
 

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значний внесок у соціальний захист людей з особливими потребами почесні грамоти обласної ради вручено колективу Городнянського психоневрологічного інтернату, методисту відділу інтернатних закладів та інклюзивного навчання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Дарії Литвяк, директору Чернігівської благодійної організації батьків і дітей-інвалідів з дитинства «Логос» Надії Лозбень, директору реабілітаційного центру ГО «Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації інвалідів з вадами фізичного розвитку «ІНТЕГРАЦІЯ» Джихангіру Насурлаєву та іншим небайдужим до проблем людей з обмеженими можливостями.


Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:
– ДУСЬ Інна Миколаївна, волонтер Чернігівської громадської організації інвалідів «Дорога до серця»;
– НОСОК Світлана Іванівна, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянської районної у місті Чернігові ради;
 – ПАРХОМЕНКО Марія Євстахіївна, голова ревізійної комісії Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів від трудового каліцтва та професійного захворювання»;
 – ПЕТРЕНКО Валентина Іванівна, волонтер міського благодійного фонду «Милосердя і доброта»;
 – колектив Чернігівської міської благодійної організації батьків і дітей інвалідів з дитинства «Логос» (нагороду отримує Полуянова Тетяна Борисівна, член Чернігівської міської благодійної організації батьків і дітей інвалідів з дитинства «Логос»).

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:
 – АПАНАСЕНКО Юлії Вікторівні, соціальному педагогу Групи денного догляду громадської організації «Голос батьків»;
 – БОЛТОВІЙ Наталії Ігорівні, соціальному педагогу Групи денного догляду громадської організації «Голос батьків»;
 – ГОНЧАР Катерині Максимівні, члену правління Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів від трудового каліцтва та професійного захворювання»;
 – ГОРЕЛЬКО Олені Миколаївні, практичному психологу комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради;
 – ПУЧКОВІЙ Ганні Олексіївні, волонтеру міського благодійного фонду «Милосердя і доброта»;
 – СИЛІЧЕНКУ Олексію Ігоровичу, волонтеру громадської організації «Чернігівська міська асоціація «Конкордія»;
 – СТАСЮК Юлії Григорівні, соціальному педагогу Групи денного догляду громадської організації «Голос батьків»;
 – ШУРУТІ Тетяні Іванівні,  члену правління Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів від трудового каліцтва та професійного захворювання».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини