Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:45:20

Мешканець "мажорного" району Чернігова закидав газовиків цеглинами

15.09.2017   12:27

14 вересня мешканці району Олександрівка у м. Чернігові, а точніше вул. Черняхівського, увесь день спостерігали за протистоянням затятого боржника і працівників «Чернігівгазу».

Маючи всі законні підстави і дозволи, газовики приїхали відключити обійстя від газу за борг у понад 33 тис грн., втім споживач зустрів їх у балаклаві і цеглою з балкону.

За даною адресою газовики приїхали вже вп`яте. До цього всі спроби відрізати газ були марними. Раз по раз фахівці стикалися з неадекватною поведінкою господаря і не мали змоги провести роботи. Так, у серпні, чоловік поцілив цеглою в скло трактора, розбивши його вщент. Були спроби й до більш радикальних дій – боржник вийшов на балкон з рушницею, оснащеною оптичним прицілом, і навівши її на газовиків, погрожував вистрелити. За таку "витівку" зброю у нього було вилучено і навіть заведено кримінальне провадження.

На жаль, вчора історія повторилася. Чоловік разом зі своїми поплічниками знов чинив активний спротив, погрожував і хапався за каміння. Спочатку цеглини полетіли в бік працівників, а згодом і в техніку. При цьому він відверто не визнавав своєї провини і заперечував існування боргу. До речі, кожного разу газовики були вимушені викликати правоохоронні органи. Впродовж вчорашнього дня щонайменше 10 працівників поліції з різних підрозділів намагалися вгамувати зухвалого порушника. Але навіть їм не вдалося знайти на нього управу аби забезпечити газовикам безпечні умови для проведення робіт. Що важливо - газ намагалися перекрити не на приватній території боржника, а на землі, що заходиться у комунальній власності громади м. Чернігова.

Звичайно, відключення газу - це неприємна процедура і для облгазу, і особливо для споживачів. За словами працівників "Чернігівгазу", останнім часом працювати з боржниками стає дедалі складніше.

"Коли доходить справа до відключення газу, нам часто доводиться мати справу з агресивною поведінкою господарів. Наших співробітників всіляко ображають, спускають на них собак, погрожують розправою. Втім, коли емоції вщухають нам вдається знайти спільну мову і шляхи вирішення проблеми. Але по даному споживачу ситуація вже дійшла до межі. Так відверто ігнорувати законодавство - з таким ми ще не стикалися. Дуже прикро, що наші люди при виконанні службових обов`язків зовсім незахищені від такого свавілля",- наголосив технічний директор ПАТ «Чернігівгаз» Віталій Черчович.

Якщо судити з масштабів будинку боржника, а це понад 330 кв. м опалювальної площі, то там проживають далеко не бідні люди, хоча в минулий опалювальний сезон отримували субсидію на газ. Можна припусти, що борги винили через те, що соціальна норма не перекривала обсяг споживання газу, а споживач це ігнорував і не доплачував різницю. Тепер господар сподівається на наступні транші державної допомоги. Але цього, звичайно, не буде через існуючий борг. До того ж боржник не переймається цим і навіть не звертається до газової компанії за реструктуризацією.

Наталія Свириденко, фахівець із зв`язків з громадськістю та пресою

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини