Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:29:13

У Чернігові з нагоди професійного свята "Дня рятівника" відбулися урочисті заходи та виставка пожежно-рятувальної техніки

15.09.2017   07:48

14 вересня у Чернігові відбулись урочисті заходи, присвячені професійному святу "Дню рятівника".

Розпочались урочистості з виставки пожежно-рятувальної техніки, обладнання і озброєння на Красній площі міста, за участі мобільного навчально-консультаційного пункту цивільного захисту та безпеки життєдіяльності та Чернігівського підприємства з виробництва продукції протипожежного призначення "Пожтехніка".

Почесні гості свята та пересічні громадяни, учнівська молодь закладів освіти міста мали змогу більш детально ознайомитись із новими зразками оперативно-рятувальної техніки, обладнання, їх технічними характеристиками. Наряду з новітніми зразками, вже котрий рік поспіль однією з найцікавіших експозицій залишалася раритетна пожежна машина ГАЗ-АА, яка й досі щоденно прикрашає фасад обласного Управління ДСНС в області

Під час виставки пожежно-рятувальної техніки та озброєння, для учасників свята рятувальники продемонстрували показові дії з виявлення та проведення невідкладних робіт по знищенню вибухонебезпечних предметів фахівцями групи піротехнічних робіт, пошуку й рятування постраждалих у надзвичайних ситуаціях службовими собаками кінологічної служби У ДСНС України у Чернігівській області, а також з ліквідації пожеж за допомогою первинних засобів пожежогасіння підприємства "Пожтехніка".

Під час урочистостей, що проходили в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка, співробітників Служби порятунку Чернігівщини привітали голови обласної державної адміністрації та обласної ради Валерій Куліч та Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, ветеран пожежної охорони, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС Віктор Добриця та настоятель Катерининського кафедрального собору протоієрей Роман Кіник.

Найкращі рятувальники Чернігівщини від голів облдержадміністрації, обласної ради, Чернігівського міського голови, Збройних сил України, ДСНС України та обласного Управління за проявлені мужність і героїзм під час виконання службових обов'язків отримали заслужені нагороди, відзнаки, Почесні грамоти та подяки. На завершення урочистостей, творчий колектив обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка подарував рятувальникам та почесним гостям святковий концерт. Крім того, під час його проведення, надзвичайників Чернігівщини своїми яскравими концертними номерами привітали вихованці дитячого садочку № 30 та переможці обласного етапу Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних команда загальноосвітньої школи № 3.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.