Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:29:59

Любеч на день повернувся в часи Київської Русі

21.08.2017   17:10

У суботу, 19 серпня, на свято Преображення Господнього, у Любечі стартував IX Відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь».

Захід відбувся з нагоди 920-річчя Любецького з’їзду князів та 200-річчя Спасо-Преображенської церкви, і звичайно ж, 26-річниці Дня незалежності України.

У святкуванні взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, голова Ріпкинської РДА Борис Мелашенко, Любецький селищний голова Таїсія Голобурда, представники місцевої громади та інших районів області.

Урочистості розпочались на площі поблизу Спасо-Преображенського храму. Під спів камерного хору гостей фестивалю зустрічали та вітали з Яблуневим Спасом Добриня Микитич та його сестра Малуша.

Основне дійство відбувалося на стадіоні Любеча, де розгорнулися курені громад, містечко майстрів та головна сцена.

Цьогорічний фестиваль доєднався до Всеукраїнської мистецької акції по збору коштів для реабілітації українських бійців «Спільне бажання мільйонів сердець збудує щасливу країну».

Учасникам заходу була представлена картина «За мир і щастя в Україні», яка занесена до книги рекордів України.

Увесь день тривала театралізована концертно-видовищна програма за участю професійних та аматорських колективів області, гостей фестивалю, захоплюючі показові виступи клубів історичної реконструкції та бойових єдиноборств. Усі бажаючі мали змогу взяти участь у творчих майстер-класах, відвідати ярмарок майстрів. Для найменших учасників фестивалю працювали дитячі розважальні майданчики.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини