Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:13:28

Харчовикам Чернігівщини розповіли про нові стандарти і вимоги в організації виробництва

28.07.2017   09:57Агенцiя

Законодавчі зміни та сучасні стандарти виробництва у харчовій галузі – тема семінару, який 27 липня відбувся в Департаменті агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

У заході взяли участь представники обласних служб з контролю за якістю продукції та керівники харчопереробних підприємств області.

Про основні аспекти впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР на виробництві учасникам семінару розповів представник державного підприємства «Чернігівстандартметрологія» Анатолій Шарамко.


Довідково:

HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників. Серед її переваг – оптимізація процесів, встановлення відповідальності за небезпечність харчових продуктів, раціональне використання обладнання та матеріальних ресурсів, підвищення довіри споживачів і конкурентоспроможності продукції тощо.
Як повідомив доповідач, з вересня минулого року набули чинності загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами, визначені Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Вони передбачають наявність програм-передумов системи НАССР у всіх операторів ринку харчових продуктів.
На Чернігівщині такі системи запроваджені на 27 підприємствах, серед яких – ПАТ «Чернігівський молокозавод», ЗАТ «ЧЛГЗ «Чернігівська горілка», ПАТ «Чернігівська кондитерська фабрика «Стріла», ТОВ «Ніжинський консервний завод», ПАТ «Чернігівський хлібокомбінат», ПАТ «Сан ІН БЕВ», ТОВ «Нептун», ПрАТ «Новгород-Сіверський сирзавод» та інші.
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в області поінформували присутніх щодо основних норм Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», а також проведення оцінки ризиків підприємств.
Крім того, під час заходу заступник директора Департаменту АПР ОДА подякував представникам харчової промисловості Чернігівщини за те, що їх підприємства гідно представили область на міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2017» та вручив дипломи Учасника виставки і відзнаки облдержадміністрації.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.